Sestavine za pribl. 64 kosov

Za pekač:
papir za peko

Krhko testo:
300 g pšenične moke
1 zvrhana žlička Dr. Oetker
Original Backin pecilnega praška
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker vanilin sladkorja
ščepec soli
150 g kisle smetane
100 g zmehčanega masla
50 g Dr. Oetker drobno
mletih mandljev

Nadev:
150 g nugata iz lešnikov
Poleg tega:
malo vode
približno 50 g Dr. Oetker drobno
mletih mandljev
Dr. Oetker Sladki prah

Kako lahko pripravim rogljički z nugatom?

1

Priprava:

Model za peko obložite s papirjem za peko. Segrejte pečico.


Električna pečica: približno 180 °C
Pečica na vroči zrak: približno 160 °C

2

Krhko testo:

V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in mešajte z mešalnikom (z lopaticami) – najprej pri najmanjši hitrosti, nato pa pri največji. Testo razdelite na 8 približno enakih delov in vsak kos oblikujte v kroglo.

3

Oblikovanje rogljičkov

Vsak kos testa sploščite, ga razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini v kroge (premera približno 15 cm) ter jih razdelite na 8 kosov v obliki torte. Širšo stran premažite z nugatom in testo zavijte proti vrhu. Zgornjo stran rogljičkov premažite z malo vode in jih povaljajte v mandljih. Položite na pekač in specite.


Položaj v pečici: srednji
Čas peke: približno 15 minut


Rogljičke z nugatom skupaj s papirjem za peko prestavite na kuhinjsko mrežo in
počakajte, da se ohladijo.

4

Okrasitev:

Rogljičke posujte s sladkorjem v prahu


NASVETI: • Če imate samo en pekač, lahko drugo polovico rogljičkov pripravite na papirju za peko, ki ga nato preprosto prestavite na pekač. • Rogljičke lahko v dobro zaprtih škatlah hranite približno teden dni.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne