Kaj je vanilin?

Vanilin je glavna aroma v vanilijevih strokih. Če za izboljšanje jedi uporabite kašo vanilijevega stroka, potem jedi začinite z naravno vanilijo.

Ker je gojenje rastlin mogoče le v omejenem obsegu in proizvedene količine ne zadostujejo za povpraševanje na trgu, se aromatična snov vanilin proizvaja sintetično. Umetna aroma, ki po okusu nikakor ni slabša od naravne vanilije, se uporablja v živilski, kozmetični in farmacevtski industriji in ne ogroža potrošnikovega zdravja.

 

Medtem ko je naravni vanilijev sladkor zaradi vanilijevih strokov svetlo rjave oz. zlate barve, je vanilin sladkor čisto bel. Kot visokokakovosten naravni izdelek je vanilijev sladkor bistveno dražji od sintetično proizvedenega vanilin sladkorja. Tako vanilijev sladkor kot vanilin sladkor sta enako primerna za peko in kuhanje različnih jedi.

Vanilijeva aroma in naravna aroma vanilije

Pri proizvodnji izdelkov s sintetično vanilijo razlikujemo med vanilijevo aromo in naravno aromo vanilije.

Vanilijeva aroma ni zakonsko opredeljen izraz. Običajno nastane v kemičnem postopku iz različnih surovin.

Naravna aroma vanilije pa izhaja iz najmanj 95 % vanilijevega stroka.

Če imate raje naravne izdelke iz vanilije, lahko uporabite tudi vanilijev izvleček. Kajti vanilijev izvleček v stekleničkah izhaja iz 100 % vanilijevega stroka.

Tu lahko najdete vse informacije o izvoru, gojenju in pridelavi te rastline.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne