Pripomočki:

štedilnik
2 posodi
skleda
za zamrzovanje primeren model
zamrzovalnik

Sestavine:

250 ml mleka (3,8 % maščobe)
250 g smetane (30 % m. m.)
2 žlici Dr. Oetker vanilijeve paste
6 rumenjakov (velikost M)
80 g sladkorja
1 ščepec soli

1

V posodi zavrite mleko, smetano in vanilijevo pasto. Odstavite jo s štedilnika in pustite, da se mešanica malo ohladi.

 

2

Medtem v drugi posodi z metlico zmešajte rumenjake, sladkor in sol, da nastane penasta zmes. Vanjo umešajte mešanico z mlekom in vse skupaj mešajte na vroči vodni kopeli, da nastane krema. Pustite, da se ohladi.

3

Z mešanico napolnite model in jo zamrznite. Po pribl. 1 ½ ure sladoled močno zmešajte z metlico ter ga pustite v zamrzovalniku še nadaljnje 1 ½ ure.

Čas zamrzovanja: 90 minut

 

Nasveti:

Med mešanjem sladoledne mešanice vodna kopel ne sme vreti, saj lahko rumenjaki koagulirajo.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne