Pripomočki:

posode nož
deska za rezanje
lonec
2 kozarca (vsak 200 ml)
hladilnik

Sestavine:

2 lističa Dr. Oetker želatine v lističih
1 Dr. Oetker vanilijev strok
300 g smetane (30 % m. m.)
50 g sladkorja
10 malin
2 vejici melise

1

Želatino raztopite v posodi s hladno vodo

2

Strok vanilije prerežite na pol po dolžini in iz njega postrgajte semena. V posodi segrejte vanilijeva semena in strok s smetano ter sladkorjem. Mešanica ne sme zavreti.

3

Iztisnite želatino in jo umešajte v kremno mešanico, dokler se popolnoma ne raztopi. Z maso napolnite 2 kozarca (vsak 200 ml) in ju postavite v hladilnik za približno 4 ure.

4

Preberite maline. Operite meliso in jo posušite. Ohlajeno sladico okrasite z malinami in meliso.

 

Nasveti:

Za vegansko različico sladice lahko namesto želatine uporabite tudi agar agar.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne