Vanilija – kraljica začimb

Odkritje vanilije je vplivalo na kulinarične ideje. Kot kraljica začimb se danes uporablja v številnih receptih za izboljšanje jedi z nežno noto vanilije. Poleg visokokakovostnih vanilijevih strokov je zdaj na voljo še več izdelkov iz vanilije. Ponudba družbe Dr. Oetker obsega vanilijevo pasto, tekoči izvleček burbonske vanilije, vanilijev sladkor in vanilijo v prahu.*

Vanilijev strok

Za vanilijeve stroke je značilna mehka, temna vanilijeva kaša. Radi jo imajo vsi, ki ljubijo naravne izdelke. Aromatični Dr. Oetker vanilijevi stroki** so ročno prebrani ter idealni za pripravo tort, piškotov, sladic in krem.

 

Bi radi izvedeli več o vanilijevih strokih? Predstavljamo vam zanimiva dejstva o vanilijevih strokih, pokazali pa vam bomo tudi, kako lahko vanilijevo kašo preprosto odstranite.

Vanilijeva pasta

Vanilijeva pasta daje receptom intenzivno aromo vanilije. Gladki gel je preprost za uporabo pri pripravi sladkih pekovskih izdelkov, sladic in krem. Dr. Oetker bourbon vanilijeva pasta** vsebuje značilne črne pikice in je kot nalašč za recepte s tekočo konsistenco, kot je klasični vanilijev sladoled.

 

V našem obsežnem prispevku na temo vanilijeve paste vam bomo pokazali, kako jo zlahka pripravite tudi sami.

Vanilijev izvleček

Vanilijev izvleček je s svojim intenzivnim okusom eden najbolj priljubljenih izdelkov iz vanilije v domačih kuhinjah. Različni proizvajalci ponujajo vanilijev izvleček z alkoholom ali brez njega. Zaradi svoje tekoče konsistence je Dr. Oetker tekoči izvleček burbonske vanilije** brez pikic idealen za pripravo svetlih sladic in kolačev iz umešanega testa.

Vanilijev sladkor

Če združimo žlahten okus vanilije z belim sladkorjem, dobimo tipičen vanilijev sladkor. Zaradi njegove rahle konsistence ga lahko uporabljamo v suhih in tekočih receptih. Prav vanilijev sladkor stepeni smetani daje klasično sladko aromo vanilije. Dr. Oetker bourbon vanilijev sladkor** je priljubljen tako pri začetnikih kot tudi pri profesionalcih.

Tu lahko izveste več o vanilijevem sladkorju.

Vanilija v prahu

Ekskluzivna vanilija v prahu se v receptih vedno pogosteje pojavlja. Posušene in fino mlete vanilijeve stroke lahko v manjših količinah uporabljamo za izboljšanje sladkih jedi.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne