Dejstva o vaniliji

Na našem očarljivem potovanju po svetu vanilije vedno znova naletimo na vznemirljiva vprašanja. Najpomembnejša vprašanja so povzeta tukaj.

Kako se izgovori beseda vanilija?

Če v slovarju preverimo besedo vanilija, lahko ugotovimo, da je črka »l« slišna in da sta črki »lj« pravilni. Fonetični zapis: . Beseda vanilija izvira iz francoske besede vanille in španske besede vainilla, kar dobesedno pomeni majhen strok.

Poimenovanje burbonske vanilije izhaja z otoka La Réunion vzhodno od Madagaskarja, ki se je do leta 1974 imenoval Île de Bourbon in je še danes dom burbonske vanilije.

Kakšen je okus vanilije?

Vanilija je mehkega in sladkastega okusa. Močne arome burbonske vanilije segajo od cvetličnih, lesnih pa vse do alkoholnih not. Zaradi različnih odtenkov lahko vanilijo v kuhinji uporabimo na več različnih načinov. Tukaj lahko najdete izbor okusnih receptov z vanilijo.

Kakšne barve je vanilija?

Barva vanilijevih strokov in vanilijeve kaše ni rumena kot klasični vanilijev sladoled, temveč črna. Zato so črne pikice v izdelkih iz vanilije tudi znak uporabe vanilijeve kaše ali mletih vanilijevih strokov. Cvetovi vanilije pa so svetlo rumene barve.

Zakaj je vanilija tako draga?

Vanilija je zelo drag izdelek s povprečno ceno 600 evrov za kilogram. Razlogov za zvišanje cene v zadnjih letih je več. Povpraševanje po pravi vaniliji se je namreč povečalo, saj proizvajalci in potrošniki vse bolj dajejo prednost naravnim dobrinam pred sintetično proizvedenim izdelkom z okusom vanilije.

Spoznajte široko paleto izdelkov iz vanilije, od vanilijeve paste, vanilijevega izvlečka in vanilije v prahu pa vse do vanilijevega sladkorja, ter odkrijte svojega zmagovalca.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne