PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Varovanje okolja in podnebja v obratu

Upoštevanje vpliva na okolje in podnebje pa ni omejeno samo na proizvodnjo in logistiko. Zavestno ravnanje z ekološkimi resursi se izvaja tudi v upravnih in sanitarnih prostorih podjetja.

Varovanje okolja in klime na zemljišču obrata

Varovanje okolja in klime na zemljišču obrata

Pri nabavi nove pisarniške tehnike je Dr. Oetker pozoren na energijsko učinkovitost aparatov. Poleg tega se vse zaposlene spodbuja, da pri daljši odsotnosti redno izklapljajo luč in električne aparate. Za prihranek pitne vode se pri vodnih pipah uporabljajo reducirni ventili, tako imenovani perlatorji. Odpadna toplota v proizvodnih procesih se načrtno uporablja za ogrevanje tehnične vode ter za gospodarjenje z zgradbo.

Največji delež zemljišča obrata obsegajo zelenice. Po izvedenih novogradnjah in prenovitvah se na mnogih lokacijah, kjer je dogovorjeno, izvaja odpiranje površin za maksimalno upoštevanje življenjskega prostora rastlin in živali. Tradicionalno se na vseh evropskih Dr. Oetkerjevih lokacijah vsako leto posadi »drevo leta«.

Varstvo okolja in klime pri delu na terenu

Zmanjševanje obsega prometa pa ni pomembno samo na področju transporta, temveč tudi za zaposlene na terenu. Zato Dr. Oetker spremlja različne pristope, kot sta uporaba vozil na dizelski pogon z manj izpusta CO2 ter izvajanje varnostnih voženj, povezanih z učenjem vožnje z varčno uporabo goriva. Poleg tega računalniško podprto načrtovanje poti omogoča optimalno načrtovanje poti. Tako vožnja ni samo gospodarnejša, temveč je tudi okolje manj obremenjeno. Kjer je možno, se pogovori o nakupih odvijajo po telefonu.