Varovanje okolja in podnebja v obratu

Upoštevanje vpliva na okolje in podnebje pa ni omejeno samo na proizvodnjo in logistiko. Zavestno ravnanje z ekološkimi resursi se izvaja tudi v upravnih in sanitarnih prostorih podjetja.

Varovanje okolja in klime na zemljišču obrata

Varovanje okolja in klime na zemljišču obrata

Pri nabavi nove pisarniške tehnike je Dr. Oetker pozoren na energijsko učinkovitost aparatov. Poleg tega se vse zaposlene spodbuja, da pri daljši odsotnosti redno izklapljajo luč in električne aparate. Za prihranek pitne vode se pri vodnih pipah uporabljajo reducirni ventili, tako imenovani perlatorji. Odpadna toplota v proizvodnih procesih se načrtno uporablja za ogrevanje tehnične vode ter za gospodarjenje z zgradbo.

Največji delež zemljišča obrata obsegajo zelenice. Po izvedenih novogradnjah in prenovitvah se na mnogih lokacijah, kjer je dogovorjeno, izvaja odpiranje površin za maksimalno upoštevanje življenjskega prostora rastlin in živali. Tradicionalno se na vseh evropskih Dr. Oetkerjevih lokacijah vsako leto posadi »drevo leta«.

Varstvo okolja in klime pri delu na terenu

Zmanjševanje obsega prometa pa ni pomembno samo na področju transporta, temveč tudi za zaposlene na terenu. Zato Dr. Oetker spremlja različne pristope, kot sta uporaba vozil na dizelski pogon z manj izpusta CO2 ter izvajanje varnostnih voženj, povezanih z učenjem vožnje z varčno uporabo goriva. Poleg tega računalniško podprto načrtovanje poti omogoča optimalno načrtovanje poti. Tako vožnja ni samo gospodarnejša, temveč je tudi okolje manj obremenjeno. Kjer je možno, se pogovori o nakupih odvijajo po telefonu.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne