Za krhko testo:


1 Dr. Oetker vanilijev strok
80 g masla, mehkega
125 g Dr. Oetker sladkorja v prahu
1 jajce (vel. M)
200 g moke tipa 405

Za malinovo skuto:


375 g malin (zamrznjene)
75 g sladkorja
½ čajne žličke Dr. Oetker citronske kisline (pribl. 2,5 g)
30 ml vode
3 rumenjaki (vel. M)
30 g Dr. Oetker Gustin finega jedilnega škroba
3 žlice vode
60 g masla, mehkega

 

Za čokoladni preliv (ganaš):

220 g Dr. Oetker preliva iz temne čokolade
180 g smetane (30 % maščobe)
50 g masla, mehkega
3 ščepci soli

 

 

Za okrasitev:
100 g barvnih čokoladnih jajc

Pripomočki:

Kuhinjska tehtnica, pečica, nož, deska za rezanje, ročni mešalnik, metlici za gnetenje testa, sklede, folija za živila, visoka posoda, valjar, pekač za pito (Ø 26 cm), štedilnik, papir za peko, suhe stročnice za slepo peko, palični mešalnik, sito, strgalo za testo, lonci, metlici za stepanje, hladilnik.

Priprava

1

Za krhko testo vanilijev strok razpolovite po dolžini in postrgajte notranjost, strok prihranite. Z ročnim mešalnikom (metlici za gnetenje testa) zgnetite maslo, sladkor v prahu in vanilijevo seme. Dodajte jajca in moko ter zgnetite v gladko testo. Zavijte v folijo in postavite v hladilnik za približno 1 uro.

 

2

Vmes za skuto v visoki posodi zmešajte maline, sladkor, citronsko kislino, 30 ml vode in pustite, da se odtali.

3

Krhko testo še enkrat hitro pregnetite in na rahlo pomokani delovni površini razvaljajte okroglo na debelino približno 3 mm. Testo položite v pekač za pito (Ø 26 cm) in nežno pritisnite robove. Po potrebi odrežite odvečno testo in iz njega na primer naredite piškote. Dno večkrat prebodite z vilicami, nato ga ponovno za pribl. 15 minut postavite v hladilnik.

4

Pečico predhodno segrejte (zgornji/spodnji grelec: 180 °C). Krhko testo pokrijte s papirjem za peko in obtežite s suhimi stročnicami za slepo peko. Pecite na sredini pečice približno 15 minut. Vzemite ga iz pečice, odstranite papir za peko in suhe stročnice za slepo peko ter pecite še 15 minut, dokler ni zlato rjave barve. Pustite, da se ohladi, in ga stresite iz modela na tortno ploščo.

5

Maline dobro pretlačite s paličnim mešalnikom, jih precedite skozi sito v lonec in odstranite semena. Rumenjake, škrob in 3 žlice vode zmešajte v majhni posodi, da postane gladko. Maline in postrgan strok vanilije med mešanjem zavrite na zmernem ognju. Primešajte rumenjakovo mešanico in na zmernem ognju med mešanjem zavrite. Skuto kuhajte približno 1 minuto. Odstavite s kuhalne plošče, odstranite vaniljev strok in s paličnim mešalnikom vmešajte maslo. Skuto z lopatico razporedite po krhkem testu, jo zgladite in pustite, da se ohladi – približno 10 minut na sobni temperaturi. Pito nato postavite za približno 20 minut v hladilnik.

6

Za preliv (ganaš) kuverturo drobno sesekljajte in jo stresite v visoko posodo. V majhni kozici na zmernem ognju zavrite smetano in zalijte s kuverturo. Dodajte nastrgano maslo. Preliv (ganaš) pretlačite s paličnim mešalnikom v gladko, svetlečo kremo in razdelite po malinovi skuti.

7

Čokoladna jajca razporedite po piti in jih rahlo vtisnite. Pito za pribl. 20 minut postavite v hladilnik.

 

 

Nasvet: Pito lahko v hladilniku hranite približno 2 dni. Maline lahko po želji enostavno zamenjate z robidami.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne