PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Zlaganje prtičkov

Pokazali vam bomo, kako lahko tudi sami zložite prtičke v lepe oblike. Ob slikah vam bomo korak za korakom pokazali tri različne načine zlaganja prtičkov. Poglejte in se naučite!

Prtiček v obliki artičoke

1

Za zlaganje prtička v obliko artičoke najprej prtiček popolnoma razprite, nato pa vsak vogal preganite proti sredini, da dobite kvadrat.

 

2

Prtiček v obliki velikonočnega zajčka

Nato kvadrat obrnite, da ponovite postopek, opisan v prvem koraku. Vsak vogal preganite proti sredini.

 

3

V zadnjem koraku spodaj pri vogalu previdno izvlecite konce, ki ste jih preganili na začetku. Nastala bo vdolbinica. Ta korak ponovite z vsakim vrhom. Artičoka je narejena v trenutku.

 

Prtiček v obliki velikonočnega zajčka

1

Zlaganje prtička v obliko velikonočnega zajčka je dokaj zahtevno. Na začetku razprite prtiček do konca in ga preganite po vzdolžni strani za eno tretjino. 

2

Nato prtiček previdno preganite navpično po sredini. Ta pregib je namenjen samo orientaciji. Nato desni zgornji rob preganite v pomožni pregib v sredino. Ponovite korak na levi strani. Nato preganite levi spodnji vogal ponovno navzgor proti osrednji liniji (poglej korak 6). Ta korak ponovite tudi na desni strani. 

3

Zdaj prtiček obrnite in spodnji vogal preganite navzgor.

4

Prtiček previdno primite v roke in poskusite spodnji desni vogal previdno vtakniti v žepek levega spodnjega kota. Če ne drži, lahko prtiček dodatno učvrstite z buciko ali z manjšim spenjačem. Oblikujte ušesa in po želji narišite oči.

Prtiček v obliki tulipana

1

Prtiček razprite. Nato preganite vogal proti vogalu na nasprotni strani, tako da dobite trikotnik. Nato preganite levi vogal proti vogalu v sredini.

2

Korak 3 ponovite z desnim vogalom. Spodnji vogal preganite približno 2 cm navzgor, kot prikazuje slika (korak 5). Ta korak ponovite (poglejte korak 6).

3

Spodnji levi vogal poskusite vtakniti v žepek spodnjega desnega vogala. Če ne drži, lahko prtiček dodatno učvrstite z buciko ali manjšim spenjačem. Na koncu počasi zvijte dva vrha na sprednji strani in ju previdno vtaknite v spodnji preklopni žepek. Tulipan je narejen.