Zlaganje prtičkov

Pokazali vam bomo, kako lahko tudi sami zložite prtičke v lepe oblike. Ob slikah vam bomo korak za korakom pokazali tri različne načine zlaganja prtičkov. Poglejte in se naučite!

Prtiček v obliki artičoke

1

Za zlaganje prtička v obliko artičoke najprej prtiček popolnoma razprite, nato pa vsak vogal preganite proti sredini, da dobite kvadrat.

 

2

Prtiček v obliki velikonočnega zajčka

Nato kvadrat obrnite, da ponovite postopek, opisan v prvem koraku. Vsak vogal preganite proti sredini.

 

3

V zadnjem koraku spodaj pri vogalu previdno izvlecite konce, ki ste jih preganili na začetku. Nastala bo vdolbinica. Ta korak ponovite z vsakim vrhom. Artičoka je narejena v trenutku.

 

Prtiček v obliki velikonočnega zajčka

1

Zlaganje prtička v obliko velikonočnega zajčka je dokaj zahtevno. Na začetku razprite prtiček do konca in ga preganite po vzdolžni strani za eno tretjino. 

2

Nato prtiček previdno preganite navpično po sredini. Ta pregib je namenjen samo orientaciji. Nato desni zgornji rob preganite v pomožni pregib v sredino. Ponovite korak na levi strani. Nato preganite levi spodnji vogal ponovno navzgor proti osrednji liniji (poglej korak 6). Ta korak ponovite tudi na desni strani. 

3

Zdaj prtiček obrnite in spodnji vogal preganite navzgor.

4

Prtiček previdno primite v roke in poskusite spodnji desni vogal previdno vtakniti v žepek levega spodnjega kota. Če ne drži, lahko prtiček dodatno učvrstite z buciko ali z manjšim spenjačem. Oblikujte ušesa in po želji narišite oči.

Prtiček v obliki tulipana

1

Prtiček razprite. Nato preganite vogal proti vogalu na nasprotni strani, tako da dobite trikotnik. Nato preganite levi vogal proti vogalu v sredini.

2

Korak 3 ponovite z desnim vogalom. Spodnji vogal preganite približno 2 cm navzgor, kot prikazuje slika (korak 5). Ta korak ponovite (poglejte korak 6).

3

Spodnji levi vogal poskusite vtakniti v žepek spodnjega desnega vogala. Če ne drži, lahko prtiček dodatno učvrstite z buciko ali manjšim spenjačem. Na koncu počasi zvijte dva vrha na sprednji strani in ju previdno vtaknite v spodnji preklopni žepek. Tulipan je narejen. 

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne