Za kvašeno testo:

1 jajce (velikost M)
200 ml mleka (3,5 % maščobe)
1 kocka kvasa (42 g)
500 g moke tipa 405
80 g sladkorja
80 g stopljenega masla
sol

 

Pripomočki:

posode
lonec
kuhinjska krpa
pekač s papirjem za peko
čopič za peko

 

Priprava:

1

Za pripravo testa ločite beljak in rumenjak. V posodi segrejte mleko. Kvas raztopite v mlačnem mleku. Ko se kvas raztopi, dodajte moko, sladkor, rumenjak, maslo in sol ter vse skupaj gnetite toliko časa, da nastane elastično testo z gladko in nelepljivo površino. Testo v čisti posodi pokrijte s kuhinjsko krpo in ga na toplem mestu pri temperaturi 30–35 °C pustite vzhajati približno 1 uro, dokler ne postane dvakrat večje.

2

Testo nato še enkrat pregnetite in oblikujte v hlebec. Pečico predhodno segrejte. Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): 180 °C, pečica na vroči zrak: 155 °C. Hlebec položite na pekač, obložen s papirjem za peko, in na njem z nožem naredite 5 mm globoko zarezo v obliki križa. Hlebec na koncu premažite z jajčnim beljakom in ga pecite približno 30 minut.

 

Nasvet:

Če je kruh še pred koncem peke preveč rjave barve, ga lahko prekrijete z aluminijasto folijo in nadaljujete s peko. Če s prstom potrkate po kruhu in zaslišite votel zvok, je kruh pečen.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne