Nasveti za barvanje pirhov

Katera jajca so najprimernejša za barvanje? Katere naravne barve obstajajo? Barvanje pirhov na preprost način! Zbrali smo najpomembnejše nasvete za barvanje velikonočnih pirhov. Barvanje pirhov je zelo preprosto, zabavno pa je za velike in male – prepričajte se sami!

 

 

 

Na kaj morate biti pozorni pri barvanju pirhov:

  • Jajca iz ekološke pridelave imajo debelejšo lupino, zato so posebno primerna za barvanje.

 

  • Svežino jajc lahko preprosto preverite. Jajca dajte v posodo s hladno vodo. Sveža jajca bodo ostala na dnu posode, manj sveža, vendar še vedno uporabna, se bodo obrnila z enim koncem navzgor, jajc, ki se bodo dvignila na površino pa raje ne uporabite.

 

  • Jajca pred barvanjem temeljito umijte v vodi, ki ste ji dodali kis. Tako se bo barva bolje prijela.

 

  • Jajca med kuhanjem in barvanjem ne bodo počila, če jih prej vzamete iz hladilnika, da dosežejo sobno temperaturo. Potopite jih v hladno vodo, počakajte, da voda zavre, nato pa zmanjšajte ogenj.

 

  • Rahlo počena jajca ne bodo počila med kuhanjem, če jih predhodno zavijete v aluminijsko folijo.

 

  •  Naravne barve so čaj v vrečki, čebulni olupki, pesa in korenček, malinov sok in sok iz gozdnih sadežev, regrat ter špinača.

 

  • Jajca, ki jih boste pobarvali s čebulnimi olupki, bodo lepe rdeče rjave barve. Vzemite polno pest olupkov in jih kuhajte 20 minut v pol litra vode. Dodajte surova jajca in jih kuhajte v tekočini. Bela jajca se najlepše obarvajo rjavo, lahko pa barvate tudi rjava jajca. Večkrat preverite, ali so se jajca obarvala v želeno barvo.  

 

  • Jajca bodo imela lep vzorec, če jih boste pred barvanjem navlažili in nanje položili različne oblike listov ter trav. Nato odrežite najlonsko nogavico in vanjo zavijte jajce ter naredite vozel. Jajce potopite v obarvano tekočino. Mesta, kjer so listi in trave, bodo ostala svetlejša ter dala lep vzorec.
Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne