Brunch lahko pripravite čisto enostavno!

Velika noč? Čas za pripravo bruncha! Velikonočni brunch je popolna kombinacija zajtrka in kosila. Tudi čas mnogim ustreza: ni prezgodaj, zato se lahko v miru naspite. In ne prepozno, saj imate še dovolj časa za pripravo vsega potrebnega – lakota je najboljši kuhar.

 

Pogosto pa nas motijo nadležne podrobnosti: zamudno štetje prigrizkov, mukotrpno polnjenje majhnih porcij v miniaturne posode in čiščenje prašnih okraskov na mizi. A ne pri nas! To veliko noč se osredotočamo na recepte za brunch, ki so všeč vsakemu in so videti tako dobro, da jih lahko komu podarimo ter mu pričaramo veselje. Kajti obdarovanje je nekaj najlepšega!

 

In kaj je za obdarovanje najprimerneje? Torte in kolači! Receptov je pravo malo morje – so sladkega in slanega okusa, z nekaj truda pa boste z njimi navdušili. Pokazali vam bomo, kako!

Korenčkova pita z zelišči

Za vse, ki imajo radi slane prigrizke, je korenčkova pita prava izbira. Z nenavadnim vzorcem iz krhkega testa z zelišči, ki je videti kot herbarij, ki bi ga človek kar pojedel. V nekaj enostavnih korakih lahko korenčkov nadev s svežim sirom in salamo pripravite tudi na vegetarijanski način. V ta namen priporočamo uporabo zelene solate s solatnim prelivom Vinaigrette, ali pa omako z zeliščno skuto in drobnjakom.

Čokoladna pita z malinami

Za sladko različico pite kombiniramo sadeže z nežno čokoladno kremo (ganaš). Okrasimo jo lahko s čokoladnimi jajčki pastelnih barv. Pri krašenju pite in praznične mize vam lahko pomagajo tudi otroci. Sočno sadno skuto lahko zmešate s svojim najljubšim jagodičevjem. Če vam čokoladna krema (ganaš) ni dovolj, pa lahko pito okrasite še s stepeno smetano. The sky is the limit!

Osnove

Da bi glavne igralce bruncha, svoje pite, spretno umestili v prizor, potrebujemo še nekaj statistov. To so klasične osnove bruncha, ki ne smejo manjkati:

 

  • Pijače: Kava, čaj in pomarančni sok – odrasli pa lahko pijejo tudi penino
  • Različne vrste kruha: beli, črni, polnozrnati
  • Namazi, kot sta maslo ali marmelada – najboljša je domača
  • Nekaj zelenjavnih palčk z omako in sadjem – za dobro voljo

 

Na voljo je širok izbor sladkih, slanih, mesnih, vegetarijanskih in veganskih dobrot – za vsakega se nekaj najde. Druge sestavine zajtrka, kot so kuhana jajca ali rogljički, so na voljo tistim, ki po čokoladni piti potrebujejo nekaj krepkega ali pa ne morejo brez pomakanja kruha v mehko kuhana jajca.

Magnet za oči namesto dekoracije

Nimate ideje za dekoracijo? Nič hudega! Pravi magnet za oči lahko spečemo tudi sami: mahov kolač. Mah je videti spektakularno resnično, kolač pa preseneti s sadnim, osvežilnim nadevom iz limone in timijana. Priprava mahu ni zahtevna, a se bo obrestovala. Spretneje ko boste okrasili kolač, toliko večje bo tudi presenečenje, da se dekoracijo lahko poje. Še dve ideji za okrasitev: čokoladno gnezdo z jajčki ali velikonočni zajček – s tem boste svoje goste gotovo očarali!

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne