PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Izogibanje uničevanju živil

Kakovost za Dr. Oetkerja pomeni tudi etično ravnanje z živili. Kot odgovorno podjetje z blagovno znamko v živilski panogi se Dr. Oetker pridružuje javni kritiki negospodarnega ravnanja z živili in je sprejel ustrezne ukrepe, s katerimi se to preprečuje.

Ukrepi za zmanjševanje uničevanja živil

Kakovost za Dr. Oetkerja pomeni tudi etično ravnanje z živili. Kot odgovorno podjetje z blagovno znamko v živilski panogi se Dr. Oetker pridružuje javni kritiki negospodarnega ravnanja z živili. Da še posebno v zahodnih industrijskih deželah zametavajo živila, delno celo originalno pakirana, je Dr. Oetkerja že pred leti spodbudilo k občutljivejšemu obravnavanju te teme.
 
Da bi se izognili odpadkom, si Dr. Oetker prizadeva vse surovine uporabiti tako, da je čim manj ostankov. Za to je potrebno tesno sodelovanje področij nabave, proizvodnje in načrtovanja prodaje. Pri transportu je podjetje pozorno na to, da izdelki v trgovine prispejo neoporečni. Če izdelki proti pričakovanju ne ustrezajo kakovostnim zahtevam, se preveri, v kolikšni meri se jih da alternativno uporabiti.
 
Z dobro organizacijo in celotnim proizvodnim procesom se lahko v največji meri izognemo odpadkom ter zmanjšamo prevelike količine in napačno proizvedene izdelke.