Nabavni standardi

Da bi podjetje izpolnilo svojo odgovornost pri nabavi surovin, je razvilo lastne nabavne standarde. Njihov cilj je upoštevanje zahtev po kakovosti ter izpolnitev socialno sprejemljivih in okolju prijaznih pogojev proizvodnje pri dobaviteljih.

Dr. Oetker Food-Standard

V dokumentu Dr. Oetker Food-Standard so natančno opisani in določeni za dobavitelje obvezujoči kriteriji, zato morajo dobavitelji polizdelkov izkazovati učinkovit, preverjen in dokumentiran sistem sledenja, ki je v skladu z osnovno uredbo ES 178/2002. Poleg tega standard upošteva tudi zahteve v zvezi s poskusi na živalih in ohranjanjem ogroženih vrst. Dobavitelji morajo na primer dokazati, da je tun ulovljen na delfinom prijazen način ali da piščančje meso in jajca prihajajo samo od piščancev in kokoši talne reje. Pri mesu in mesnih izdelkih je uporaba antibiotikov dovoljena izključno za zdravljenje bolezni. Uporaba za pomoč pri pitanju ali za pospeševanje rasti in tudi uporaba drugih sredstev za ta namen je za dobavitelje Dr. Oetkerja prepovedana. Genska tehnika je v svetu različno sprejeta in se jo posebno skeptično obravnava v deželah ES. Dr. Oetker tukaj sledi prevladujočim željam uporabnikov in temu ustrezno ne uporablja gensko spremenjenih surovin. V primeru, da bi pridelovalec svoje pridelovalne površine z gensko spremenjenimi rastlinami tako razširil, da bi omembe vredne in dokazljive spremembe presegale zakonsko določen prag, bo Dr. Oetker uporabnike takoj obvestil z ustreznimi oznakami.

Mednarodni priročnik za dobavitelje

V smislu svoje družbene odgovornosti podjetje upošteva tudi socialne standarde v dobavni verigi, zato je uveljavilo mednarodni priročnik za dobavitelje, ki je predmet vseh dobavnih pogodb. Vsi poslovni partnerji podjetja se s tem zavezujejo, da bodo upoštevali določene socialne standarde pri proizvodnji, in tudi, da bodo pozorni na to, da bodo tudi pri njihovih poddobaviteljih delovni pogoji ustrezali tem standardom. Zahtevani standardi ustrezajo določilom Mednarodne organizacije dela (International Labour Organisation, ILO). Podjetje ne dovoljuje niti otroškega niti prisilnega dela v dobavnih obratih in pri njihovih podizvajalcih. Delovni teden in dnevno dopusten najvišji delovni čas morata ustrezati najmanj običajnim zakonom in smernicam, ki veljajo v deželi. Poleg tega mora plačilo izpolnjevati zakonske oz. industrijske standarde, odvisno od tega, kateri je višji.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne