PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Nabavni standardi

Da bi podjetje izpolnilo svojo odgovornost pri nabavi surovin, je razvilo lastne nabavne standarde. Njihov cilj je upoštevanje zahtev po kakovosti ter izpolnitev socialno sprejemljivih in okolju prijaznih pogojev proizvodnje pri dobaviteljih.

Dr. Oetker Food-Standard

V dokumentu Dr. Oetker Food-Standard so natančno opisani in določeni za dobavitelje obvezujoči kriteriji, zato morajo dobavitelji polizdelkov izkazovati učinkovit, preverjen in dokumentiran sistem sledenja, ki je v skladu z osnovno uredbo ES 178/2002. Poleg tega standard upošteva tudi zahteve v zvezi s poskusi na živalih in ohranjanjem ogroženih vrst. Dobavitelji morajo na primer dokazati, da je tun ulovljen na delfinom prijazen način ali da piščančje meso in jajca prihajajo samo od piščancev in kokoši talne reje. Pri mesu in mesnih izdelkih je uporaba antibiotikov dovoljena izključno za zdravljenje bolezni. Uporaba za pomoč pri pitanju ali za pospeševanje rasti in tudi uporaba drugih sredstev za ta namen je za dobavitelje Dr. Oetkerja prepovedana. Genska tehnika je v svetu različno sprejeta in se jo posebno skeptično obravnava v deželah ES. Dr. Oetker tukaj sledi prevladujočim željam uporabnikov in temu ustrezno ne uporablja gensko spremenjenih surovin. V primeru, da bi pridelovalec svoje pridelovalne površine z gensko spremenjenimi rastlinami tako razširil, da bi omembe vredne in dokazljive spremembe presegale zakonsko določen prag, bo Dr. Oetker uporabnike takoj obvestil z ustreznimi oznakami.

Mednarodni priročnik za dobavitelje

V smislu svoje družbene odgovornosti podjetje upošteva tudi socialne standarde v dobavni verigi, zato je uveljavilo mednarodni priročnik za dobavitelje, ki je predmet vseh dobavnih pogodb. Vsi poslovni partnerji podjetja se s tem zavezujejo, da bodo upoštevali določene socialne standarde pri proizvodnji, in tudi, da bodo pozorni na to, da bodo tudi pri njihovih poddobaviteljih delovni pogoji ustrezali tem standardom. Zahtevani standardi ustrezajo določilom Mednarodne organizacije dela (International Labour Organisation, ILO). Podjetje ne dovoljuje niti otroškega niti prisilnega dela v dobavnih obratih in pri njihovih podizvajalcih. Delovni teden in dnevno dopusten najvišji delovni čas morata ustrezati najmanj običajnim zakonom in smernicam, ki veljajo v deželi. Poleg tega mora plačilo izpolnjevati zakonske oz. industrijske standarde, odvisno od tega, kateri je višji.