Ocenjevanje dobavitelja

V izognitev zmanjšanju kakovosti ali tveganju ugleda je Dr. Oetker poleg svojih lastnih dobavnih standardov razvil še sistem ocenjevanja dobaviteljev, da bi lahko ocenil svoje dobavitelje in obenem podpiral njihov nadaljnji razvoj.

Z zahtevnimi postopki preizkušanja se zagotavlja kakovost nabavljenih polizdelkov in upoštevanje okoljskih, varnostnih in socialnih standardov.
Poleg kontinuiranega ocenjevanja dobaviteljev je pomemben instrument metoda avditiranja dobaviteljev. Avditiranje je večstopenjski proces, ki se izvaja po enotnem mednarodnem sistemu: najprej se izvede samoocenjevanje dobavitelja na podlagi vprašalnikov, specifičnih za panogo. Ti poudarjajo Dr. Oetkerjeve zahteve na področjih kakovosti, varnosti, zdravja, okolja, človekovih pravic, delovnih ter protikorupcijskih pogojev. Dodatno sodelavci obiskujejo proizvodne obrate. V intervjujih z udeleženimi in na podlagi skupnega obhoda tovarne preverjajo upoštevanje zahtevanih standardov in sistemov menedžmenta na kraju samem.
Na koncu sledi ocenjevanje avditiranja. Če so dobavitelji uspešno avditirani, sledijo redni obiski dobaviteljev. Če dobavitelj ne izpolni pričakovanih zahtev, se oblikuje načrt ukrepov in določi rok, v katerem morajo biti realizirane izboljšave. Tako se standardi podjetja uveljavijo tudi pri dobavitelju, ta pa jih izvaja in zagotavlja njihovo upoštevanje.
V primeru, da dobavitelj ne sodeluje ali da krši zakonska določila, Dr. Oetker začne postopek opominjanja in dobavitelju prepove dobave. Nazadnje podjetje prekine poslovne odnose z njim.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne