PIŠKOTKI na spletni strani DR. OETKER

Ta spletna stran shranjuje piškotke na vaš računalnik z namenom izboljšanja delovanja spletne strani ter nam in našim partnerjem pomaga bolje razumeti način, na katerega uporabljate našo spletno stran. Nadaljnja uporaba te spletne strani (klikanje, krmiljenje, pomikanje) ali odstranitev tega obvestila o piškotkih se šteje za strinjanje z namestitvijo in uporabo piškotkov. Za več informacij o piškotkih in njihovem brisanju preberite naš pravilnik o zasebnosti.

Zagotavljanje kakovosti

Zagotavljanje kakovosti ima pri Dr. Oetkerju najpomembnejšo vlogo in se izvaja na vseh ravneh proizvodnega cikla. Za zagotavljanje visokih kakovostnih in varnostnih standardov Dr. Oetkerjevih izdelkov so zato sprejeti številni ukrepi za prepoznavanje morebitnega tveganja pri razvoju proizvodnje, pakiranju, transportu ter pripravi živil, za zmanjšanje nevarnosti in povečanje sprejemljivosti za okolje.

Kakovost v vsaki proizvodni fazi

Razmišljanje o varnosti in kakovosti se začne že v prvi fazi zasnove izdelka in embalaže ter ima pri izbiri in kontroli polizdelkov odločilno vlogo. V proizvodnji pomeni zagotavljanje kakovosti stalno kontrolo standardov in strogo upoštevanje higienskih predpisov. Med transportom mora biti predvsem zagotovljeno, da se blago ne poškoduje in da se lahko vedno nedvoumno identificira njegov izvor. V stiku z uporabniki se preverja, v kolikšni meri izdelki in navodila za pripravo zadovoljujejo njihova pričakovanja.
Dr. Oetkerjevo zagotavljanje kakovosti se izvaja v skladu z uredbo o higieni živil po HACCP-konceptu (Hazard Analysis of Critical Control Point), ki proizvodni proces analizira glede morebitne zdravstvene ogroženosti. Na natančno določenih kontrolnih točkah ustrezni ukrepi vodenja zagotavljajo varnost in kakovost izdelka.
Standardi, ki jih določa zagotavljanje kakovosti, se izvajajo na vseh Dr. Oetkerjevih lokacijah. Sistem menedžmenta kakovosti redno preverjajo zunanji izvedenci, ki v skladu z ISO 9001 tudi obnavljajo certifikate.