Sestavine
Za vaniljeve tortice (Pasteis de Nata)

 

Za model za 12 mafinov:
malo maščobe

Listnato testo:
225 g globoko zamrznjenega listnatega testa (približno ½ pakiranja)


Vaniljeva krema:
30 g Dr. Oetker Gustina, finega jedilnega škroba
500 ml mleka
1 Dr. Oetker strok bourbonske vanilje
150 g sladkorja
6 rumenjakov (velikosti M)

Priprava

Kako speči portugalske vaniljeve tortice?

1

Priprava

Odtalite kose listnatega testa po navodilih z embalaže. Namastite model za mafine. Segrejte pečico.

Električna pečica: približno 250 °C
Pečica na vroči zrak: približno 230 °C

2

Vaniljeva krema

Gustin postopoma zmešajte s petimi žlicami mleka. Vaniljev strok razpolovite po dolžini in postrgajte njegovo sredico. V loncu pomešajte Gustin, preostalo mleko, sladkor, sredico vaniljevega stroka in rumenjak ter med stalnim mešanjem z metlico pustite, da zavre. Ko zmes kratko povre, jo pustite, da se ohladi. Občasno premešajte.

3

Listnato testo:

Kose listnatega testa položite enega na drugega in jih na rahlo pomokani površini razvaljajte v pravokotnik (približno 30 x 20 cm). Listnato testo s krajše strani ozko zvijte. Tako zvito testo narežite na 12 enakih kosov. Kose testa razvaljajte na rahlo pomokani delovni površini v kroge (premera 10 cm) in z njimi obložite model za mafine. Nato v tako pripravljena gnezda enakomerno razporedite kremo. Model postavite na rešetko v pečici.

Položaj v pečici: spodaj
Čas peke: približno 13 minut

Vaniljeve tortice naj se malce ohladijo, nato jih vzemite iz modela in pustite, da se povsem ohladijo na kuhinjski mreži.

 

Nasvet Dr. Oetkerjeve poskusne kuhinje

Za te tortice je značilna temna, skoraj zažgana skorja.
Namesto vaniljevega stroka lahko nadev pripravite z dvema žličkama Dr. Oetker paste iz bourbonske vanilje.

 

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne