Flag

Bananin kruh

15 kosov
20
Okusen bananin kruh s kandiranim ingverjem, pripravljen hitro in enostavno v modelu za peko
Recipe Tips
Bananin kruh lahko pripravite tudi en dan vnaprej.
Namesto ingverja lahko testu dodate 1 čajno žličko mletega cimeta.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za model za peko (25 x 11 cm)
malomaščobe
1 žličkapšenične moke
Testo
400 gbanan (približno 4 zrele)
300 gpšenične moke
80 gmasla (mehkega) ali margarine
200 gsladkorja
3 žličkeDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajne)
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
50 gkandiranega ingverja
0,5 zvrhane žličkesoli
2jajc (velikost M)
1

Predpriprava

Banane narežite na majhne rezine ali jih rahlo pretlačite. Ingver narežite na majhne koščke. Model za peko namastite in pomokajte. Pečico predhodno segrejte.

: 180 °C

: 160 °C

2

Testo

V mešalno posodo vsujte moko in jo zmešajte s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo razporedite po modelu za peko in ga pogladite. Model za peko položite na rešetko v pečici in začnite peči.

: sredina pečice

Čas peke: 65 Minute


Kruh v modelu za peko pustite 10 minut na kuhinjski rešetki, nato pa ga odstranite iz modela, da se na rešetki ohladi.

  • Bananin kruh lahko pripravite tudi en dan vnaprej.
    Namesto ingverja lahko testu dodate 1 čajno žličko mletega cimeta.