V kozici zavrite vodo, jo odstranite z ognja in vanjo za približno 10 minut položite dresirno vrečko (priloženo prelivu).
V pekač namestite papir za peko. Segrejte pečico.
: 180 °C
: 160 °C
Mešanico za marmorni kolač dajte v posodo ter dodajte margarino ali maslo, jajca in 100 ml mleka. Na kratko premešajte z mešalnikom (mešalni nastavek) pri najnižji hitrosti, potem pa 3 minute mešajte pri najvišji hitrosti, da nastane gladko testo. 2/3 testa zlijte v pekač. V preostalo testo dodajte mešanico s kakavom (priloženo mešanici za marmorni kolač), stopljeni tortni preliv in 1 žlico mleka. Temno testo neenakomerno razporedite po svetlem testu in z vilicami večkrat vijugasto potegnite skozi obe plasti, da nastane marmornat vzorec. Pogladite testo. Pekač postavite v pečico na rešetko.
Sprostite obod pekača in ga odstranite. Torto dvignite z dna pekača, potem pa jo postavite nazaj na dno in pustite, da se ohladi na mrežastem stojalu.
: sredina pečice
Čas peke: pribl. 40 Minute
Torto postavite na tortni krožnik. Z mešalnikom stepajte smetano s Kremfixom do čvrstega. Kremni sir zmešajte s sladkorjem in limonovim sokom. Vmešajte v stepeno smetano ter namažite po torti. Srčke previdno odstranite iz okvirčkov in jih za okras razporedite po valentinovi torti.
Kolači
Kolači
Kolači