Hrustljavi krekerji z zelišči

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

pribl. 140 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Hrustljavi krekerji z zelišči

Okrasitev:

pribl. 6 vejic rožmarina
1 - 2 žlice olivnega olja

Krhko testo:

150 g gorskega sira
300 g moke
1 konica noža Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
1 čajna žlička soli
0,5 lončka smetane z več maščobe (45% mlečne maščobe)
200 g masla (mehkega)
50 g Dr. Oetker Gustina
1 jajce
1 rumenjak
poper
2 nožev konic kumine
2 nožev konic kurkume

Za premaz:

pribl. 5 žlice olivnega olja

preparation

Priprava

1

Predpripava

Za testo nasekljajte pribl. 1 čajno žličko rožmarina. Preostale iglice marinirajte v olju. Naribajte sir.


2

Krhko testo

V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane krhko testo. Vanj vgnetite nasekljan rožmarin. Testo, zavito v folijo za živila, postavite za pribl. 1 uro v hladilnik. Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica pribl. 200 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 180 °C


3

Testo na rahlo pomokani površini pravokotno razvaljajte na debelino 3 mm. Iz testa nato izrežite rombe (pribl. 4 x 3 cm). Položite jih na pekač in rahlo premažite z olivnim oljem. Obložite jih z mariniranimi iglicami rožmarina, rahlo pritisnite in začnite s peko.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 10 - 12 Minute

Pečene krekerje skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne