Pletenica z rozinami in mandlji

(0)
5 2 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Slastna pletenica z rozinami in grobo mletimi mandlji – za okusen zajtrk

20 rezin

Potrebno malo iskustva 20 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Pletenica z rozinami in mandlji

Za pekač:

Papir za peko

Kvašeno testo:

100 ml mleka
50 g masla
375 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
50 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
malo Dr. Oetker Arome vanilije
150 g sladke smetane z več maščobe (Crème Fraîche)
200 g rozin
50 g Dr. Oetker Mandljev grobo mletih

Za premaz:

1 rumenjak (velikost M)
1 žlica mleka

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Segrejte mleko in v njem raztopite maslo.


2

Kvašeno testo

V mešalni posodi zmešajte moko in kvas. Z mešalnikom (metlici za gnetenje) zmešajte sladkor, vanilin sladkor, aromo, Crème fraîche (sladka smetana z več maščobe), še toplo mešanico mleka in masla ter vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Nato umešajte rozine in mandlje. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. Medtem pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica pribl. 180 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C


3

Testo na rahlo pomokani površini še enkrat pregnetite. Razdelite ga na tri enakomerno velike dele in jih oblikujte v pribl. 35 cm dolge zvitke. Na pekaču zvitke spletite v kito in konce dobro stisnite. Zmešajte rumenjak z mlekom ter premažite testo. Ponovno ga pustite vzhajati pribl. 15 minut.
Pekač potisnite v pečico.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 35 Minute

Pečeno pletenico skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladi.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne