Polmeseci z vanilijo

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Alternativa klasičnim piškotom – s kremastim nadevom

60 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Polmeseci z vanilijo

Za pekač:

Papir za peko

Krhko testo:

175 g pšenične moke
1 konica noža Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
125 g masla (mehkega) ali margarine
40 g sladkorja
1 čajna žlička Dr. Oetker Arome vanilije
50 g Dr. Oetker Mandljev drobno mletih
1 ščepec soli
1 žlica mleka

Nadev:

50 g Dr. Oetker Bele prelivne čokolade
50 g masla (mehkega)
0,5 čajnih žličk Dr. Oetker Arome vanilije

Za posip:

nekaj Dr. Oetker Sladkega praha

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C

Čas peke: 12 Minute

2

Krhko testo

V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane krhko testo. Testo na rahlo pomokani površini razvaljajte na debelino pribl. 1/2 cm. Z okroglim modelčkom (pribl. Ø 4 cm) najprej izrežite krog, nato pa še pribl. 15 mm široke polmesece.

3

Polmesece položite na pekač in specite.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 12 Minute

Pečene piškote skupaj s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.
 

4

Nadev

Čokolado nadrobite in jo v vodni kopeli na majhnem ognju raztopite. Pustite, da se stopljena čokolada nekoliko ohladi. Z mešalnikom (metlici za mešanje) kremasto stepite maslo in vanj umešajte stopljeno čokolado in bourbon vanilijevo aromo. S pripravljeno kremo napolnite brizgalno ali zamrzovalno vrečko. Odrežite rob vrečke in s kremo skupaj spojite po 2 polmeseca.

5

Okrasitev

Piškote posujte s sladkim prahom.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne