Sladke barvice

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Piškoti v obliki barvic za začetek šole

12 kosov

Uspijeva lako 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Sladke barvice

Za pekač:

Papir za peko

Krhko testo:

300 g pšenične moke
125 g Dr. Oetker Sladkega praha
100 g masla (mehkega)
50 g sladke smetane z več maščobe (Crème Fraîche)
1 jajce (velikost M)
1 ščepec soli
0,5 zavitke Dr. Oetker Finesse Limonine lupinice
malo Dr. Oetker Arome vanilije (2-3 kapljice)

Dodatno:

Dr. Oetker Barva za kolače rdeča
Dr. Oetker Barva za kolače zelena
Dr.Oetker Barva za kolače modra
Dr.Oetker Barva za kolače rumena

preparation

Priprava

1

Krhko testo

V mešalno posodo nasujte moko. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Odvzemite približno 1/3 testa in ga razdelite na štiri dele. Vsak kos pobarvajte z rdečo, zeleno, rumeno ali modro barvo za kolače. Pokrite kose testa postavite za najmanj 30 minut v hladilnik.


2

Pekač obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 200 °C

Pečica na vroči zrak 180 °C


3

Vsak pobarvan kos testa na rahlo pomokani površini oblikujte v pribl. 52 cm dolg zvitek in ga narežite na 3 enakomerno dolge kose. Svetlo testo prepolovite ter polovici razvaljajte v večja pravokotnika (30 x 17 cm). Vsak pravokotnik razrežite na 6 manjših pravokotnikov (17 x 5 cm). Vsak pobarvan zvitek položite na daljšo stran pravokotnika tako, da ven štrli konica "barvice", ter ga zavijte v svetlo testo (slika 1). Zvitke položite na pekač tako, da se rob barvice nahaja na dnu, in začnite s peko.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 17 Minute

Piškote s papirjem za peko postavite na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.


4

Konice barvic "ošilite" z manjšim nožem.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne