Sladki velikonočni kruh

(0)
4 4 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Pleteni kvašeni kruh z mandlji in pistacijami – preprosta izdelava pletenice z razlago po korakih

pribl. 15 - 20 kosov

Potrebno malo iskustva 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Sladki velikonočni kruh

Za pekač:

Papir za peko

Kvašeno testo:

200 ml mleka
80 g masla ali margarine
500 g pšenične moke
1 zavitek Dr. Oetker Kvasa
80 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 ščepec soli
1 jajce (velikosti M)
1 beljak (velikosti M)

Za premaz:

1 rumenjak (velikosti M)
2 žlice mleka
1 zvrhana žlica nasekljanih pistacij
1 zvrhana žlica Dr. Oetker Mandljev grobo mletih

preparation

Priprava

1

Priprava

V lončku segrejte mleko, nato v njem raztopite maslo ali margarino.


2

Kvašeno testo

V posodi dobro zmešajte moko in kvas. Dodajte ostale sestavine. V to zmes dodajte toplo mešanico mleka in maščobe ter vse skupaj z mešalnikom (s spiralami) zgnetite v gladko testo. Mešajte skupaj 5 minut, najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča.


3

Testo položite na rahlo pomokano delovno površino in ga razdelite na štiri enako velike dele. Vsak kos oblikujte v svaljek, dolg približno 50 cm. Svaljke položite na sredino papirja za peko v obliki križa. Pri tem en svaljek položite nad, enega pa pod druge svaljke (slika 1).


4

Zdaj konce spodnjih svaljkov položite v smeri urnega kazalca čez svaljke, ki so na desni strani (slika 2).


5

Nato konce s spodnje strani položite v nasprotni smeri urnega kazalca čez svaljke na levi strani. Konce zvijte pod kruh in malo pritisnite. Kruh s papirjem za peko povlecite na pekač in ga še enkrat pustite vzhajati na toplem, približno 30 minut. Segrejte pečico.

Električna pečica pribl. 180 °C

Pečica na vroči zrak pribl. 160 °C


6

Pomešajte rumenjak in mleko ter premažite kruh. Posujte s pistacijami in mandlji ter specite.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 25 Minute

Kruh skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in pustite, da se ohladi.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne