Flag

Španski ocvrtki (Churros)

6 porcije
30
Sadki španski ocvrtki (Churros)
Recipe Tips
Ocvrtke lahko na sobni temperaturi hranite pribl. 2 dni.
Povaljate jih lahko v mešanici sladkega prahu in cimeta.
Poleg ocvrtkov lahko postrežete tudi čokoladni ali sadni preliv.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Kuhano testo
0,25 lvode
60 gmasla
1 ščepecsoli
200 ggladke moke
4jajc
Za cvrtje
500 gmasla (prečiiščenega)
50 gCeresa®
Za posip
50 gDr. Oetker Sladkega praha
1

Kuhano testo

Zavrite vodo z maslom in soljo. Posodo odstavite s štedilnika, v zmes umešajte moko, jo postavite nazaj na štedilnik in maso med mešanjem kuhajte toliko časa, dokler ne odstopi od posode.
Nato jo stresite v mešalno posodo in pustite, da se ohladi. Vanjo z mešalnikom (metlici za mešanje) postopoma umešajte jajca, da nastane gladko testo; testo mora biti tako čvrsto, da obrisi niso vidni.

2

Za cvrtje

V posodi na 180 stopinj segrejte prečiščeno maslo in Ceres®. S testom napolnite brizgalno vrečko z nastavkom v obliki zvezde. V vročo maščobo vbrizgajte dolge trakove in testo z nastavka ločite z leseno palčko. Ocvrtke cvrite do zlato rumene barve in jih s kuhinjsko penovko obračajte in potopite v maščobo. Pustite, da se ocvrtki na papirnati brisači odcedijo.
 

3

Za posip

Ocvrtke posujte s sladkim prahom in jih postrezite.

  • Ocvrtke lahko na sobni temperaturi hranite pribl. 2 dni.
    Povaljate jih lahko v mešanici sladkega prahu in cimeta.
    Poleg ocvrtkov lahko postrežete tudi čokoladni ali sadni preliv.