
Namastite dno tortnega modela.
Pečico segrejte na:
Zgornje in spodnje gretje: 180 °C
Ventilacija: 160 °C
V skledi stepajte maslo ali margarino, dokler ne postane kremasta.
Postopoma dodajajte sladkor, vanilin sladkor, začimbe in sol ter mešajte, dokler ne dobite enotne mase.
Nato dodajajte jajca eno za drugim, vsako stepajte približno 30 sekund pri najvišji hitrosti.
V drugi posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav, nato pa jih dodajte masleni zmesi v dveh delih ter kratko vmešajte na srednji hitrosti.
Na koncu dodajte mlete mandlje in na kratko premešajte.
Zmes vlijte v pripravljen model in poravnajte površino.
Pecite na spodnji tretjini pečice približno 45 minut.
Torto pustite, da se ohladi na rešetki, nato pa jo previdno odstranite iz modela.
Mandljeve lističe rahlo prepražite v ponvi brez maščobe, dokler ne dobijo zlato rjave barve.
Odstranite jih s ponve in pustite, da se ohladijo.
Sladkor v prahu presejte, dodajte cimet in postopoma primešajte vodo, dokler ne dobite goste glazure.
Ohlajeno torto prelijte z glazuro, nato pa po robovih potresite s praženimi mandljevimi lističi.
Pustite, da se glazura strdi.

Kolači

Kolači

Kolači