Flag

Tiramisu z jagodami

pribl. 6 porcije
40
Klasična sladica s svežimi jagodami in baby piškoti je hitra in enostavna za pripravo, ob njej vam bo zaigralo srce.
Recipe Tips
Tiramisu lahko pripravite tudi v kozarcih, pri čemer baby piškote nadrobite.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Sestavine
500 gjagod
3 zavitkeDr. Oetker Vanilin sladkorja
100 mlhladne kave espresso
2 žličkekonjaka
100 gbaby piškotov
1 zavitekDr. Oetker Tiramisu kreme
350 mlmleka
Za okrasitev
Dr. Oetker Kakav za kolače
1

Prepriprava

Jagode operite in očistite, približno 3 srednje velike jagode pa postavite na stran za okrasitev. Jagode narežite na majhne koščke. 1 zavitek
vanilin sladkorja in 2 žlici kave espresso zmešajte z jagodami. Preostanek kave zmešajte s konjakom in vanilin sladkorjem. Baby piškote razdelite po pekaču (pribl. 20 x 30 cm). Napojite jih s kavno mešanico. Po piškotih razporedite narezane jagode.

2

Priprava kreme za tiramisu

Kremo za tiramisu pripravite z mlekom po navodilih na embalaži. Razdelite jo po jagodah in vse skupaj postavite za najmanj 2–3 ure v hladilnik.

3

Okrasitev

Tiramisu pred serviranjem posujte s kakavom. Jagode narežite na tanke rezine in jih v obliki cvetov položite na pripravljeno sladico.

  • Tiramisu lahko pripravite tudi v kozarcih, pri čemer baby piškote nadrobite.