Namastite in pomokajte pekač za mafine. Segrejte pečico.
: 180 °C
: 160 °C
V posodi zmešajte moko in pecilni prašek. Dodajte preostale sestavine in z mešalnikom (mešalni nastavek) na kratko premešajte pri najnižji hitrosti, potem pa še 2 minuti pri najvišji hitrosti, da nastane gladko testo. Testo z dvema žlicama razdelite v posodice. Pekač postavite v pečico na rešetko.
Počakajte približno 5 minut, da se mafini malo ohladijo. Potem jih vzemite iz pekača in pustite na mrežastem stojalu, da se ohladijo.
Čas peke: pribl. 25 Minute
Mafine postavite na krožnik in jih nekajkrat naluknjajte z zobotrebcem, potem pa jih z žlico ali čopičem premažite z espressom. Ne prehitro, tako da se tekočina lahko vpije.
Z mešalnikom stepajte smetano s Kremfixom do čvrstega. Maskarpone gladko zmešajte s sladkorjem in ga vmešajte v smetano. Kremo preložite v dresirno vrečko, odrežite konico in okrasite mafine. Tiramisujeve kolačke za vsaj 2 uri postavite v hladilnik.
Preden tiramisujeve kolačke postrežete, jih potresite s kakavom in okrasite s srčki.
Desert
Desert
Desert