Flag

Čokoladna torta z lešniki brez peke

10 - 12 porcije
20
Čokoladna torta z lešniki brez peke
Recipe Tips
Namesto karameliziranih lešnikov lahko uporabite tudi Dr. Oetker Lešnikov krokant.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Piškotna podlaga
230 gmaslenih piškotov (Petit Beurre)
150 gmasla (stopljenega)
Pudingova krema
2 vrečkiDr. Oetker Pudinga čokoladnega
1 lmleka
Okrasitev
100 glešnikov
50 gsladkorja
Picture - Dr. Oetker Pudinga čokoladnega
1

Priprava

Dno tortnega modela (Ø 24 cm) obložite s papirjem za peko, rob pa popršite s sprejem za peko.

2

Piškotna podlaga

Piškote zdrobite v kuhinjskem aparatu ali plastični vrečki, da nastanejo drobne piškotne drobtine. Piškotne drobtine zatem zmešajte s stopljenim maslom. Piškotno maso pa nato z žlico enakomerno porazdelite po dnu modela, jo potlačite in za 30 minut postavite v hladilnik.
 

3

Pudingova krema

Puding z mlekom pripravite v skladu z navodili na embalaži in ga enakomerno porazdelite po piškotni podlagi.

4

Okrasitev

Lešnike nasekljajte in jih v ponvi popražite do zlato rjave barve, brez dodane maščobe. Stopite sladkor in vanj nasujte nasekljane ter popražene lešnike, da karamelizirajo. Porazdelite jih po pudingu in torto pred serviranjem za približno dve uri postavite v hladilnik.

  • Namesto karameliziranih lešnikov lahko uporabite tudi Dr. Oetker Lešnikov krokant.