Flag

Čokoladne rezine s kavo

pribl. 24 kosov
60
Okusna sladica s čokoladno kremo in kavno aromo
Recipe Tips
Za to sladico lahko uporabite tudi božične ostanke piškotov in čokolade. 
 
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač (40 x 30 cm)
Papir za peko
Za pekač (40 x 30 cm)
malomaščobe
Biskvit
4jajc (velikost M)
100 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
100 gpšenične moke
2 zvrhane žličkeDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
10 gDr. Oetker Kakava za kolače
1 žličkainstant praška espresso
Hrustljavi nadev
200 gtemne čokolade
200 gmaslenih piškotov
Kremni nadev
150 gtemne čokolade
800 gsladke smetane za stepanje (hladna)
4 zavitkeDr. Oetker Kremfixa
80 gsladkorja
Za okrasitev
70 gčokoladnih tablic (temna čokolada)
1 žličkainstant praška espresso
1

Predpriprava

Pekač namastite in obložite s papirjem za peko, pri tem pa papir na robu pekača prepognite. Pečico predhodno segrejte.
 
 
Električna pečica (zgornji/spodnji grelec): pribl. 200 °C
Pečica na vroči zrak: pribl. 180 °C

2

Biskvit

Jajca v mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) na najvišji stopnji stepajte 1 minuto oziroma toliko časa, da nastane penasta zmes. V maso postopoma (1 minuto) dodajajte vanilin sladkor z običajnim sladkorjem in jo nato stepajte še 2 minuti. Zmešajte moko s pecilnim praškom, kakavom za kolače in praškom espresso ter nastalo mešanico na najnižji stopnji umešajte v maso iz jajc in sladkorja.
Maso v pekaču zgladite in začnite s peko.

: sredina pečice

Čas peke: 11 Minute

3

Pečen biskvit previdno razrahljajte, ga prevrnite na papir za peko in pustite, da se ohladi. Ohlajen biskvit položite na pladenj ali pekač in odstranite papir za peko.

4

Hrustljavi nadev

Čokolado nadrobite in jo nad vodno kopeljo na majhnem ognju raztopite. S piškoti napolnite zamrzovalno vrečko in jo dobro zaprite. Nato piškote zdrobite s pomočjo valjarja. Zmešajte čokolado in zdrobljene piškote ter mešanico enakomerno razdelite po biskvitu.

5

Kremni nadev

Raztopite čokolado. Smetano, Kremfix in sladkor stepite v čvrst sneg. Kremno mešanico nato prepolovite. V polovico kremne mešanice umešajte stopljeno čokolado in nastalo kremo enakomerno razdelite po hrustljavem nadevu. Sladico nato za najmanj 30 minut postavite v hladilnik. Ostanek kremne mešanice enakomerno razdelite po čokoladnem nadevu in vse skupaj postavite za najmanj 2 uri v hladilnik.

6

Okrasitev

Pred serviranjem sladico narežite na 24 kosov. Vsak kos sladice okrasite s čokoladno tablico in posujte s praškom espresso.


 

  • Za to sladico lahko uporabite tudi božične ostanke piškotov in čokolade.