Flag

Sladki velikonočni kruh

pribl. 15 - 20 kosov
40
Pleteni kvašeni kruh z mandlji in pistacijami – preprosta izdelava pletenice z razlago po korakih
Recipe Tips
Pecivo lahko tudi zamrznete.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač
Papir za peko
Kvašeno testo
200 mlmleka
80 gmasla ali margarine
500 gpšenične moke
1 zavitekDr. Oetker Kvasa
80 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
1 ščepecsoli
1jajce (velikosti M)
1beljak (velikosti M)
Za premaz
1rumenjak (velikosti M)
2 žličkemleka
1 zvrhana žlicanasekljanih pistacij
1 zvrhana žlicaDr. Oetker Mandljev grobo mletih
Picture - Dr. Oetker Mandljev grobo mletih
1

Priprava

V lončku segrejte mleko, nato v njem raztopite maslo ali margarino.

2

Kvašeno testo

V posodi dobro zmešajte moko in kvas. Dodajte ostale sestavine. V to zmes dodajte toplo mešanico mleka in maščobe ter vse skupaj z mešalnikom (s spiralami) zgnetite v gladko testo. Mešajte skupaj 5 minut, najprej pri najmanjši, nato pa pri največji hitrosti. Testo pokrijte in ga pustite na toplem vzhajati tako dolgo, da se vidno poveča.

3
Picture - Sladki velikonočni kruh slika 1

Testo položite na rahlo pomokano delovno površino in ga razdelite na štiri enako velike dele. Vsak kos oblikujte v svaljek, dolg približno 50 cm. Svaljke položite na sredino papirja za peko v obliki križa. Pri tem en svaljek položite nad, enega pa pod druge svaljke (slika 1).

4
Picture - Sladki velikonočni kruh slika 2

Zdaj konce spodnjih svaljkov položite v smeri urnega kazalca čez svaljke, ki so na desni strani (slika 2).

5
Picture - Sladki velikonočni kruh slika 3

Nato konce s spodnje strani položite v nasprotni smeri urnega kazalca čez svaljke na levi strani. Konce zvijte pod kruh in malo pritisnite. Kruh s papirjem za peko povlecite na pekač in ga še enkrat pustite vzhajati na toplem, približno 30 minut. Segrejte pečico.

: pribl. 180 °C

: pribl. 160 °C

6

Pomešajte rumenjak in mleko ter premažite kruh. Posujte s pistacijami in mandlji ter specite.

: spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 25 Minute


Kruh skupaj s papirjem za peko prestavite na mrežo in pustite, da se ohladi.

  • Pecivo lahko tudi zamrznete.