Flag

Mafini v obliki čebeljega pika

12 kosov
60
Mehki mafini iz kvašenega testa v obliki čebeljega pika, polnjeni s pudingovo kremo
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za model za mafine (12 kosov)
malomaščobe
Kvašeno testo
50 mlmleka
100 gmasla ali margarine
250 gpšenične moke
1 zavitekDr. Oetker Kvasa
50 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
2jajc (velikost M)
Obloga
25 gmasla
25 gsladkorja
1 žličkamedu
50 gsladke smetane za stepanje
70 gDr. Oetker Mandljev nastrganih v lističe
Nadev
1 zavitekDr. Oetker Galette vanilija
100 mlmleka
200 gsladke smetane za stepanje
1

Predpriprava

Segrejte mleko in v njem raztopite maslo ali margarino.

2

Kvašeno testo

V mešalni posodi zmešajte moko s kvasom. Dodajte preostale sestavine, mešanico mleka in masla/margarine ter z mešalnikom (metlici za gnetenje) vse skupaj mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 5 minut, da nastane gladko testo. Pokrito testo pustite vzhajati na toplem, dokler se vidno ne poveča. V vmesnem času namastite model za mafine. Pečico predhodno segrejte.

: 200 °C

: 180 °C

3

Obloga

V posodi med mešanjem zavrite vse sestavine. Maso med nenehnim mešanjem kuhajte 2 minuti, nato pa jo postavite na stran.

4

Vzhajano testo z dvema žlicama porazdelite po modelu za mafine. Testo rahlo pritisnite, večkrat prebodite z vilicami ter po njem enakomerno porazdelite oblogo z mandlji. Model položite na rešetko v pečici.

Z ostrim nožem previdno razrahljajte rob pečenih mafinov ter pritrdite odpadle mandlje.
Mafine odstranite iz modela in pustite, da se na kuhinjski rešetki ohladijo.

: spodnja rešetka

Čas peke: 15 Minute

5

Mafine vodoravno prerežite ter spodnje polovice položite na pladenj ali večji krožnik.

6

Nadev

Kremast puding pripravite po navodilih na embalaži, a z 100 ml mleka in 200 g smetane. Kremo z žlico porazdelite po spodnjih polovicah. Nanjo položite zgornje polovice ter mafine do serviranja postavite v hladilnik.