Flag

Vanilija

Kraljica začimb
Navdih
Vanilija
Vanilija – kraljica začimb

Odkritje vanilije je vplivalo na kulinarične ideje. Kot kraljica začimb se danes uporablja v številnih receptih za izboljšanje jedi z nežno noto vanilije. Poleg visokokakovostnih vanilijevih strokov je zdaj na voljo še več izdelkov iz vanilije. Ponudba družbe Dr. Oetker obsega vanilijevo pasto, tekoči izvleček burbonske vanilije, vanilijev sladkor in vanilijo v prahu.*

Vanilijev strok

Za vanilijeve stroke je značilna mehka, temna vanilijeva kaša. Radi jo imajo vsi, ki ljubijo naravne izdelke. Aromatični Dr. Oetker vanilijevi stroki** so ročno prebrani ter idealni za pripravo tort, piškotov, sladic in krem.

 

Bi radi izvedeli več o vanilijevih strokih? Predstavljamo vam zanimiva dejstva o vanilijevih strokih, pokazali pa vam bomo tudi, kako lahko vanilijevo kašo preprosto odstranite.

Vanilijeva pasta

Vanilijeva pasta daje receptom intenzivno aromo vanilije. Gladki gel je preprost za uporabo pri pripravi sladkih pekovskih izdelkov, sladic in krem. Dr. Oetker bourbon vanilijeva pasta** vsebuje značilne črne pikice in je kot nalašč za recepte s tekočo konsistenco, kot je klasični vanilijev sladoled.

 

V našem obsežnem prispevku na temo vanilijeve paste vam bomo pokazali, kako jo zlahka pripravite tudi sami.

Vanilijev izvleček

Vanilijev izvleček je s svojim intenzivnim okusom eden najbolj priljubljenih izdelkov iz vanilije v domačih kuhinjah. Različni proizvajalci ponujajo vanilijev izvleček z alkoholom ali brez njega. Zaradi svoje tekoče konsistence je Dr. Oetker tekoči izvleček burbonske vanilije** brez pikic idealen za pripravo svetlih sladic in kolačev iz umešanega testa.

Vanilijev sladkor

Če združimo žlahten okus vanilije z belim sladkorjem, dobimo tipičen vanilijev sladkor. Zaradi njegove rahle konsistence ga lahko uporabljamo v suhih in tekočih receptih. Prav vanilijev sladkor stepeni smetani daje klasično sladko aromo vanilije. Dr. Oetker bourbon vanilijev sladkor** je priljubljen tako pri začetnikih kot tudi pri profesionalcih.

Tu lahko izveste več o vanilijevem sladkorju.

Vanilija v prahu

Ekskluzivna vanilija v prahu se v receptih vedno pogosteje pojavlja. Posušene in fino mlete vanilijeve stroke lahko v manjših količinah uporabljamo za izboljšanje sladkih jedi

Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih