1. V ponvi raztopi žlico masla. Na maslu na hitro popraži sesekljane orehe in pistacije, le toliko, da zadišijo.
2. Ponev odstavi in v oreščke vmešaj sladkor v prahu. Pusti, da se nadev malo ohladi.
1. Okrogel pekač premera 20 cm dobro namasti z maslom.
2. V pekač položi prvi list vlečenega testa, tako da sega čez robove pekača. Na tanko ga premaži s stopljenim maslom. Uporabi čopič.
3. Dodaj nov list testa, ki ga premažeš z maslom, po njem pa razporedi oreškasti nadev.
4. Trojico korakov – list testa, premaz z maslom, nadev – ponavljaj, dokler ne porabiš vsega testa in nadeva.
5. Zaključi z listom testa.
1. V večji posodi združi maskarpone sir, grški jogurt, sladkor, vanilin sladkor, jajci, škrob in vanilijevo aromo.
2. Vse sestavine, z električnim mešalnikom, premešaj v gladko kremo.
3. Kremo vlij v pekač.
4. Cheesecake peci 60–70 minut pri 160 °C. Pečen je, ko se krema ob robovih strdi, v sredini pa se trese kot šiba na vodi.
1. V kozico vlij vodo ter dodaj sladkor in med.
2. Segrevaj in mešaj, da se sladkor raztopi, nato naj sirup narahlo vre nekaj minut.
3. Kozico odstavi in v vroč sirup vmešaj še sok pol limone.
4. Takoj po peki sirup počasi polij in nanesi po testu ob strani.
5. Ko se torta ohladi na sobno temperaturo, jo postavi v hladilnik za vsaj 6 ur.
Desert
Desert