
Olje in gazirano vodo zlijemo v vrč. Moko in pecilni prašek presejemo.
Jajca ločimo na rumenjake in beljake. Rumenjake, sladkor in vanili sladkor stepemo, da nekoliko naraste. Beljake, skupaj s soljo, stepemo v čvrsti sneg.
Rumenjakovi zmesi dodamo polovico moke in polovico tekočine. Malo premešamo in dodamo še preostalo količino moke in tekočine. Premešamo in z lopatico vmešamo še sneg.
Polovico mase vlijemo v dobro namaščen pekač in pečemo 15 minut v pečici, segreti na 180 °C.
Olupimo jaboka in jih naribamo. Dodamo vrečko vanilijevega sladkorja in cimet. Mešanico razporedimo čez pečen biskvit in jih prekrijemo s preostalo zmesjo.
Pečemo nadaljnih 30 minut.
Ohladimo, zrežemo in potresemo s sladkorjem v prahu.

Kolači

Kolači

Kolači