Pripravite model s snemljivim obodom, ga namastite in obložite s papirjem za peko. Piškote zmeljite v sekljalniku, da dobite fine drobtine, če pa ga nimate, jih dajte v vrečko in zdrobite z valjarjem (pazite, da vrečka ne poči). Dodajte stopljeno maslo, dobro premešajte in zmes enakomerno pritisnite v model za cheesecake. Poravnajte površino in postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate kremo.
Belo čokolado nalomite v posodo, primerno za mikrovalovno pečico, in segrevajte v intervalih po 30 sekund, vmes vedno premešajte, dokler se popolnoma ne stopi. Pustite stati 5 minut, da se ohladi. V skledi stepite kremni sir, sladko smetano in vanilijev ekstrakt, dokler ne dobite gladke in čvrste mase, nato primešajte ohlajeno čokolado. Dodajte Biscoff namaz in ga nežno vmešajte v zmes. Kremo prelijte na podlago iz piškotov, poravnajte površino in postavite v hladilnik za najmanj 4 ure, še bolje pa čez noč.
Pred serviranjem po vrhu cheesecakea posujte zdrobljene piškote. Biscoff namaz na kratko segrejte v mikrovalovni pečici, da postane tekoč, nato ga z žlico prelijte čez kolač. Postrezite in uživajte v popolnoma kremastem Biscoff cheesecakeu!
Desert
Desert
Desert