Pečico segrejte na 180 °C (160 °C s ventilatorjem). Namažite in s papirjem za peko obložite okrogel pekač s snemljivim obodom (premer 23 cm).
V večji posodi zmešajte maslo, sladkor in limonino lupinico, dokler masa ne postane svetla in kremasta. Postopoma vmešajte jajca. Dodajte mlete mandlje, polento, limonin sok in pecilni prašek. Nežno premešajte, da dobite enotno maso.
Maso enakomerno razporedite v pripravljen pekač. Pecite približno 1 uro – dokler zobotrebec, vstavljen v sredino, ne pride ven čist. Kolač mora biti zlato rjav in rahel na dotik. Če zgornji del prehitro potemni, ga pokrijte z aluminijasto folijo.
Medtem ko se kolač peče, zmešajte limonin sok in sladkor, da dobite sirup.
Ko je kolač pečen, ga takoj prelijte s pripravljenim sirupom in pustite, da se v pekaču popolnoma ohladi. Nato ga odstranite iz modela, odstranite papir za peko in potresite z naribano limonino lupinico.
Desert
Desert
Desert