Moko stresemo v skledo in na sredini naredimo jamico. Jajca zmešamo s sladkorjem, soljo, aromo, mlekom in mineralno vodo. Del te zmesi vlijemo v jamico in začnemo mešati z moko od sredine proti robu. Postopoma primešamo preostalo tekočino, pazimo, da ne nastanejo grudice. Testo pustimo počivati 20–30 minut.
V ponvi (premera 24 cm) segrejemo malo olja in spečemo približno 9 palačink. Pustimo, da se ohladijo.
Jagode, borovnice, maline ali drugo jagodičevje očistimo, operemo in dobro odcedimo. Za nadev večje sadeže narežemo na koščke. Jagode z zelenimi listki prerežemo na pol za okras.
Skuto zmešamo z Kremfixom, sladkorjem, vanilin sladkorjem in limoninim sokom. Sladko smetano stepemo do trdega in jo previdno vmešamo.
Na tortno podlago ali večji krožnik položimo palačinko. Vsako palačinko premažemo z dobro zvrhano žlico kreme, potresemo z jagodičevjem in zložimo eno na drugo. Kremo razmažemo do roba palačinke, jagodičevje enakomerno posujemo. Za zgornji sloj kreme ne namažemo do roba, temveč na sredino položimo preostalo jagodičevje kot okras. Torto postavimo v hladilnik do postrežbe.
Desert
Desert
Desert