1. Jajci ubij in dodaj sladkor, vanilin sladkor in sol.
2. Vse skupaj penasto stepaj približno 7 minut, nato primešaj olje in mleko.
3. V ločeni posodici zmešaj moko in pecilni prašek in ju primeša k ostalim sestavinam.
4. Biskvitno zmes vlij v pekač premera 26 cm, v katerega je vpet list papirja za peko.
5. Peci 15–20 minut pri 180 ºC.
6. Da je biskvit pečen, preveri z zobotrebcem, ki mora po vbodu v biskivt ostati suh.
1. Jabolka olupi in jih fino naribaj.
2. Stresi jih v lonec in prilij 800 ml vode.
3. Dodaj sladkor in vanilin sladkor, nato vse skupaj zavri in kuhaj kako minuto, da se jabolka zmehčajo.
4. Jabolka dobro odcedi, tekočino pa prihrani.
1. Prašek za puding z metlico zmešaj z 200 ml vode.
2. Tekočino, v kateri so se kuhala jabolka, zavri, vanjo pa z metlico vmešaj pudingovo zmes.
3. Kuhaj, da se puding zgosti, nato ga odstavi.
1. Na tortno dno postavi biskvit, okoli njega pa zategni obroč za torte, ki ga po notranji strani obdaš z acetatno folijo.
2. Po biskvitu razporedi jabolka.
3. Po njih prelij še vroč puding in ga poravnaj.
4. Nastajajočo tortico postavi v hladilnik za vsaj 6 ur, še bolje, pa da tam počaka čez noč.
1. S torte odstrani obroč in acetatno folijo.
2. Po njej nabrizgaj stepeno smetano in razporedi sveže maline.
Desert
Desert
Desert