
1. Na dno pekača za torte s premerom 24 cm vpni list peki papirja.
2. Po notranji strani obroča namesti trak acetatne folije ali peki papirja.
1. Piškote in kakav stresi v sekljalnik in jih fino zmelji.
2. Dodaj stopljeno maslo in premešaj v homogeno zmes.
3. Piškotno zmes stresi v tortni model ter jo potlači do malo čez polovico višine pekača. Pri tem si pomagaj s primernim kozarcem – imeti mora ravno dno in pravokotni rob.
Model spokaj v hladilnik.
1. Skuhaj dve merici espressa.
2. Kavo zmešaj z mlekom, sladkorjem v prahu in likerjem Amaretto.
1. V posodi zmešaj maskarpone, kremni sir, sladkor v prahu in vanilijevo pasto.
2. Sladko smetano prebutaj v stepeno smetano in jo s spatulo nežno primešaj k ostali kremi.
1. Na strjeno piškotno dno nanesi polovico kreme in jo poravnaj.
2. Savoiardi kekse enega za drugim na kratko namoči v kavnem bazenčku in jih razporedi po plasti kreme.
3. Na namočene kekse nanesi preostalo polovico kreme in jo pogladi.
1. Sladko smetano in sladkor v prahu prebutaj do čvrstega.
2. Nabrizgaj jo po vrhu torte, po njej pa suvereno posuj še kakav.
3. Nadebudno torto spokaj v hladilnik za vsaj 6 ur, še raje pa čez noč.

Desert

Desert

Desert