
Suho sadje čez noč namočimo v 1/2 litra vode, da je pokrito. Naslednji dan ga odcedimo in narežemo, dodamo sesekljane orehe, lešnike, rozine, rjavi sladkor, limonin sok, mlete klinčke, rum, limonin sok, rjavi sladkor in dobro premešamo
Moko presejemo,naredimo kvasni stavek. Nato zamesimo testo.
Testo naj nato počiva približno 30 - 40 minut, pokrito na sobni temperaturi.
Nato ga razdelimo na dva dela. Enemu delu dodamo sadje in ga pregnetemo, drug del razvaljamo v pravokotnik. Na njega prestavimo vso mešanico sadja in testa, ter ga zavjemo v štruco, da je šiv na spodnji strani. Odložimo ga na pekač, kjer ga pokritega pustimo vzhajati še 15 do 20 .
Pečemo na 180 stopinj celzija, 1 uro, najbolje na spodnji rešetki.
Ohladimo. Slasten

Kruh

Kruh

Kruh