Flag

Veganski božični piškoti

20 porcije
40
Recipe Tips
Za vzorec šahovnice razvaljajte obe vrsti testa na debelino 1 cm in ju razrežite na 1 cm debele trakove. Nato po želji 3 ali 4 trakove izmenično postavite drug ob drugega, nato sestavite tretjo in po potrebi četrto plast, da nastane vzorec šahovnice v obliki 3 x 3 ali 4 x 4. Na koncu testo narežite na kvadratne rezine in začnite s peko.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za svetlo testo
50 gmehke margarine (rastlinske)
75 gDr. Oetker Sladkega praha
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
140 gmoke
2 žličkevode
Za temno testo
140 gmoke
10 gDr. Oetker Kakava za kolače
50 gmehke margarine
75 gDr. Oetker Sladkega praha
2 žličkevode mrzle
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1

Predpriprava

Pekač obložite s papirjem za peko.

2

Za svetlo testo

V posodo stresite vse sestavine in maso gnetite toliko časa, da nastane enotna zmes. Testo oblikujte v kroglo in ga zavijte v folijo za živila. Postavite ga za približno 10 minut v hladilnik.

3

Za temno testo

Dobro zmešajte moko in kakav v prahu ter nato dodajte še preostale sestavine. Vse skupaj gnetite toliko časa, da nastane enotna zmes. Testo nato postavite za približno 10 minut v hladilnik.
 

4

Pečico predhodno segrejte.

: sredina pečice

: 180 °C

: 160 °C

5

Med dvema lističema papirja za peko razvaljajte svetlo testo v obliki pravokotnika debeline 0,5 cm. Na enak način razvaljajte tudi temno testo, in sicer v enaki velikosti kot svetlo testo. Nato položite temno testo na svetlo testo in rahlo pritisnite. Testo zvijte v zvitek, zavijte ga v folijo za živila in postavite za 20 minut v hladilnik.

6

Zvitek narežite na rezine (debeline 1 cm), položite jih na pripravljen pekač in jih na srednji rešetki pecite pribl. 25 minut. Pečene piškote vzemite iz pečice, postavite jih na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

  • Za vzorec šahovnice razvaljajte obe vrsti testa na debelino 1 cm in ju razrežite na 1 cm debele trakove. Nato po želji 3 ali 4 trakove izmenično postavite drug ob drugega, nato sestavite tretjo in po potrebi četrto plast, da nastane vzorec šahovnice v obliki 3 x 3 ali 4 x 4. Na koncu testo narežite na kvadratne rezine in začnite s peko.