Flag

Torta s pinjencem in jagodami

12 - 14 kosov
60
Torta z mandljevim nadevom, okusno kremo in svežimi jagodami
Recipe Tips
Torto lahko okrasite tudi s svežimi jagodnimi cvetovi.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač (Ø 30 cm)
malomaščobe
Krhko testo
200 gpšenične moke
150 gmasla (mehkega)
80 gsladkorja
Mandljev nadev
50 gmasla (mehkega)
40 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1jajce (velkost M)
50 gDr. Oetker Mandljev drobno mletih
Krema s pinjencem
4 lističevDr. Oetker Želatine v lističih
250 mlhladnega pinjenca
70 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
pribl. 2 žličkelimoninega soka
200 ghladne smetane za stepanje
Obloga
1 kgjagod
pribl. 2 žličkejagodne marmelade
Za okrasitev
1meta
1Dr. Oetker Dekor okrasne cvetlice
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
Picture - Dr. Oetker Želatine v lističih
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1

Krhko testo

V mešalno posodo vsujte moko. Dodajte preostale sestavine in jih z mešalnikom (metlici za gnetenje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji, da nastane gladko testo. Testo zavijte v folijo in ga postavite za približno 1 uro v hladilnik.

2

Pekač namastite. Pečico predhodno segrejte.

: 200 °C

: 180 °C

3

Testo na pomokani površini razvaljajte v obliki kroga (Ø 35 cm). Na model za peko ga položite tako, da nekaj testa rahlo gleda čez rob. Testo z vilicami večkrat prepikajte. Model za peko položite na rešetko v pečici in začnite peči.

: sredina pečice

Čas peke: 12 Minute

4

Mandljev nadev

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) penasto stepite maslo. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor in vanilin sladkor, dokler se masa ne zgosti. Vanjo dodajte jajce ter vse skupaj mešajte 1/2 minute na najvišji stopnji. V maso nato umešajte še mandlje.

5

Zmanjšajte temperaturo in spremenite položaj v pečici. Nadev razdelite po biskvitu in nadaljujte s peko.

: spodnja rešetka

Čas peke: pribl. 15 Minute

: pribl. 180 °C

: pribl. 160 °C


Torta naj se na kuhinjski rešetki ohladi.

6

Krema s pinjencem

Želatino namočite v skladu z navodili na embalaži. Zmešajte pinjenec, sladkor, vanilin sladkor in limonin sok. Želatino raztopite v skladu z navodili na embalaži ter jo zmešajte najprej z dvema žlicama mešanice s pinjencem, nato pa zraven primešajte še prostanek te mešanice.Smetano čvrsto stepite. Ko se začne masa strjevati, vanjo umešajte stepeno smetano, pripravljeno kremo pa nato razdelite po biskvitu. Torto postavite za najmanj 2 uri v hladilnik, še bolje čez noč.

7

Obloga

Jagode operite in očistite. Narežite jih na četrtine ali šestine ter jih v obliki cveta položite na kremo s pinjencem.Jagodno marmelado segrejte. Z njo premažite jagode. 

8

Okrasitev

Torto okrasite z lističi mete in okrasnimi cvetlicami.

  • Torto lahko okrasite tudi s svežimi jagodnimi cvetovi.