
1. 4 velike liste vlečenega testa prepolovi, da dobiš 8 manjših listov.
2. Vsak list premaži s stopljenim maslom in ga zloži v harmoniko.
3. Prvi zgužvan list zvij v štrukeljček in ga postavi v pekač premera 26 cm.
4. Vsak naslednji zložen list namesti okrogi prvega, da dobiš koncentrično zloženo testo.
1. Jabolka olupi in nareži na manjše kocke.
2. V posodici zmešaj rjavi sladkor in cimet.
3. Cukrasto zmes zmešaj z jabolčnimi kockami.
4. Kocke razporedi po testu v pekaču – s prsti ga potisni v špranje.
1. Skupaj zmešaj jajca, sladkor, bourbon vanilijev sladkor, vanilijevo aromo, sladko smetano in mleko.
2. Z metlico vmešaj še mešanico za vanilijev puding.
3. Dobljeno zmes prelij po testu in jabolkih.
1. Pito peci 40–45 minut pri 180 ºC.
2. Po peki naj se ohladi, nato jo posuj s sladkim prahom in razreži.

Kolači

Kolači

Kolači