Flag

Čokoladni kolač z lešniki

pribl. 12 kosov
20
Okusna čokoladna torta z lešniki
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Testo
125 gmasla
150 gtemne čokolade (nadrobljene
150 gsladkorja
1 zavitekDr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
50 glešnikov (mletih)
60 gmoke
3rumenjakov
3beljakov
Okrasitev
1čokolada v prahu
Picture - Dr. Oetker Bourbonskega vanilijev sladkorja
1

Predpripava

Dno modela za peko (Ø 24 cm) obložite s peki papirjem, obod namastite.
 
Pečico predhodno segrejte.

: pribl. 180 °C

: pribl. 160 °C

2

Testo

V ponvi na nizkem ognju raztopite maslo. Dodajte nadrobljeno čokolado in mešajte, dokler se ne stopi. V maso umešajte sladkor, vanilin sladkor in lešnike. Nato dodajte še moko in rumenjake. Beljake stepite v čvrst sneg in ga z lopatico previdno umešajte v maso.
 
Porazdelite jo po modelu za peko in pecite pribl. 35 minut na sredini predhodno segrete pečice.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 35 Minute


Kolač vzemite iz pečice in pustite, da se ohladi.

3

Okrasitev

Kolač posujte s čokolado v prahu.