Jagodna torta

(0)
4 7 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Ta jagodna torta z okusno kremo je enostavna za pripravo, nebeškega okusa in brez želatine

16 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Jagodna torta

Za model za peko (Ø 26 cm):

Papir za peko
malo maščobe

Biskvit:

100 g pšenične moke
2 žličke Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajni)
100 g masla mehkega ali margarine
100 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
3 jajc (velikost M)

Obloga:

600 g jagod
500 g sladke smetane za stepanje (hladna)
1 zavitek Dr. Oetker Galette vanilija

Preliv:

1 zavitek Dr. Oetker rdečega preliva za torte
3 žlice sladkorja
250 ml vode

Za okrasitev:

2 žlice pistacij

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C

2

Biskvit

V mešalni posodi zmešajte moko s pecilnim praškom. Dodajte preostale sestavine in vse skupaj z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.

Položaj pečice spodnja rešetka

Čas peke: 25 Minute

Odstranite rob modela za peko in pečen biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko. Pustite, da se biskvit ohladi.

3

Odstranite papir za peko ter biskvit položite na pladenj za torto. Obdajte ga z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.

4

Obloga

Jagode operite, očistite in narežite na štiri ali šest delov. V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) čvrsto stepite smetano in pudingov prašek. Kremo porazdelite po biskvitu in jo pogladite. Po njej razporedite jagode.

5

Preliv

Preliv za torto pripravite s sladkorjem in vodo po navodilih na embalaži ter z njim prelijte jagode. Jagodno torto za najmanj 2 uri postavite v hladilnik.

6

Okrasitev

Previdno odstranite rob tortnega modela in rob jagodne torte okrasite s pistacijami.
 

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne