Kroglice z jajčnim likerjem

(0)
5 3 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

16 kosov

Potrebno malo iskustva 60 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Kroglice z jajčnim likerjem

Kuhano testo:

125 ml vode
50 g masla
75 g gladke moke
25 g Dr. Oetker Gustina
3 jajc (velikost M)
1 konica noža Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška

Nadev:

400 ml sladke smetane (tekoča)
50 ml jajčnega likerja
2 zavitke Dr. Oetker Kremfixa
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja

Za crvtje:

500 g kokosove maščobe
500 g masla (prečiščeno)

Za okrasitev:

desertni preliv
Dr. Oetker Pisane drobtinice

preparation

Priprava

1

Kuhano testo

Zavrite vodo z maslom. Zmešajte moko z jedilnim škrobom (gustin), mešanico nato umešajte v vrelo vodo z maslom in maso med nenehnim mešanjem pražite toliko časa, da nastane bela obloga ter testo odstopi od posode. Testo nato stresite v mešalno posodo in pustite, da se ohladi. Vanjo z mešalnikom (metlici za mešanje) postopoma umešajte jajca, da nastane gladko testo. Nazadnje jajce razžvrkljajte in ga umešajte le toliko, da se testo močno sveti ter v dolgih konicah visi z metlic za mešanje. Testo mora biti tako čvrsto, da obrisi niso vidni. Premehko testo se lahko med cvrtjem razleze. Na koncu v ohlajeno testo umešajte še pecilni prašek.

2

V posodi na 175 °C počasi segrejte kokosovo maščobo in prečiščeno maslo. Testo z dvema kavnima žličkama oblikujte v kroglice in jih cvrite do zlato rjave barve. Kroglice nato odcedite na kuhinjskem papirju, postavite jih na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

3

Nadev

Sladko smetano, jajčni liker, kremfix in vanilin sladkor stepite v čvrst sneg ter z maso napolnite brizgalno vrečko z majhnim okroglim nastavkom. Maso vbrizgajte v kroglice.

4

Za okrasitev

Kroglice prelijte z desertnim prelivom in posujte s pisanimi drobtinicami.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne