Flag

Kroglice z jajčnim likerjem

16 kosov
60
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Kuhano testo
125 mlvode
50 gmasla
75 ggladke moke
25 gDr. Oetker Gustina
3jajc (velikost M)
1 konica nožaDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
Nadev
400 mlsladke smetane (tekoča)
50 mljajčnega likerja
2 zavitkeDr. Oetker Kremfixa
1 zavitekDr. Oetker Vanilin sladkorja
Za crvtje
500 gkokosove maščobe
500 gmasla (prečiščeno)
Za okrasitev
desertni preliv
Dr. Oetker Pisane drobtinice
Picture - Dr. Oetker Pisane drobtinice
1

Kuhano testo

Zavrite vodo z maslom. Zmešajte moko z jedilnim škrobom (gustin), mešanico nato umešajte v vrelo vodo z maslom in maso med nenehnim mešanjem pražite toliko časa, da nastane bela obloga ter testo odstopi od posode. Testo nato stresite v mešalno posodo in pustite, da se ohladi. Vanjo z mešalnikom (metlici za mešanje) postopoma umešajte jajca, da nastane gladko testo. Nazadnje jajce razžvrkljajte in ga umešajte le toliko, da se testo močno sveti ter v dolgih konicah visi z metlic za mešanje. Testo mora biti tako čvrsto, da obrisi niso vidni. Premehko testo se lahko med cvrtjem razleze. Na koncu v ohlajeno testo umešajte še pecilni prašek.

2

V posodi na 175 °C počasi segrejte kokosovo maščobo in prečiščeno maslo. Testo z dvema kavnima žličkama oblikujte v kroglice in jih cvrite do zlato rjave barve. Kroglice nato odcedite na kuhinjskem papirju, postavite jih na kuhinjsko rešetko in pustite, da se ohladijo.

3

Nadev

Sladko smetano, jajčni liker, kremfix in vanilin sladkor stepite v čvrst sneg ter z maso napolnite brizgalno vrečko z majhnim okroglim nastavkom. Maso vbrizgajte v kroglice.

4

Za okrasitev

Kroglice prelijte z desertnim prelivom in posujte s pisanimi drobtinicami.