Torta z jajčnim likerjem

(0)
5 4 5
Ocena recepta Hvala za vašo oceno!
    (ni zame)
    (dobro)
    (okusno)
    (zelo dobro)
    (odlično)

Ta kremna torta z jajčnim likerjem in sočnim biskvitom je enostavna za pripravo in zelo okusna

16 kosov

Uspijeva lako 40 minut

Sestavine

Sestavine

za recept Torta z jajčnim likerjem

Za model za peko (Ø 26 cm):

Papir za peko
malo maščobe

Biskvit:

100 g pšenične moke
2 žličke Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajni)
2 zvrhane žličke Dr. Oetker Kakava za kolače
100 g Dr. Oetker Lešnikovega krokanta
150 g sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
150 g masla mehkega ali margarine
3 jajc (velikost M)
4 žlice mleka
50 g Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade

Krema z jajčnim likerjem:

150 ml jajčnega likerja
3 zavitke Dr. Oetker Želatine fix
400 g hladne smetane za stepanje
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja

Vrhnja plast torte:

1 zavitek Dr. Oetker Želatine fix
200 ml jajčnega likerja

Za okrasitev:

200 g hladne smetane za stepanje
1 zavitek Dr. Oetker Vanilin sladkorja
1 zavitek Dr. Oetker Kremfixa
malo Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade

preparation

Priprava

1

Predpriprava

Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.

Električna pečica 180 °C

Pečica na vroči zrak 160 °C


2

Biskvit

V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine (razen nastrgane čokolade) in z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. V testo umešajte nastrgano čokolado. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.

Položaj pečice sredina pečice

Čas peke: 25 Minute

Rob tortnega modela previdno odstranite. Biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se povsem ohladi.


3

Biskvit položite na pladenj za torto in ga obdajte z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.


4

Krema z jajčnim likerjem

V mešalno posodo zlijte jajčni liker. 1 zavitek Želatine Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Smetano in 2 zavitka Želatine Fix čvrsto stepite ter umešajte vanilin sladkor. Nastalo kremo umešajte v zmes z jajčnim likerjem ter vse skupaj enakomerno razdelite po biskvitu.


5

Vrhnja plast torte

Želatino Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Zmes z jajčnim likerjem nato počasi zlivajte na sredino torte. Torto medtem vrtite, da se zmes enakomerno porazdeli. Torto z jajčnim likerjem postavite za najmanj 3 ure v hladilnik, še bolje čez noč.


6

Okrasitev

Smetano, vanilin sladkor in Kremfix čvrsto stepite ter z nastalo kremo napolnite brizgalno vrečko z nastavkom v obliki zvezde. Rob tortnega modela previdno odstranite. Po torti nato nabrizgajte dekorativne kupčke in jo okrasite z nastrgano čokolado.

Soglasje glede sledenja

Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.

Potrebne lastnosti

Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.

Vedno aktivno
Analitika in personalizacija

Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.

Da

ne

(Ponovno) trženje / izmenjava podatkov s tretjimi osebami

Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.

Da

ne