za recept Torta z jajčnim likerjem
Papir za peko |
malo | maščobe |
100 g | pšenične moke |
2 žličke | Dr. Oetker Original Backin Pecilnega praška (čajni) |
2 zvrhane žličke | Dr. Oetker Kakava za kolače |
100 g | Dr. Oetker Lešnikovega krokanta |
150 g | sladkorja |
1 zavitek | Dr. Oetker Vanilin sladkorja |
150 g | masla mehkega ali margarine |
3 | jajc (velikost M) |
4 žlice | mleka |
50 g | Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade |
150 ml | jajčnega likerja |
3 zavitke | Dr. Oetker Želatine fix |
400 g | hladne smetane za stepanje |
1 zavitek | Dr. Oetker Vanilin sladkorja |
1 zavitek | Dr. Oetker Želatine fix |
200 ml | jajčnega likerja |
200 g | hladne smetane za stepanje |
1 zavitek | Dr. Oetker Vanilin sladkorja |
1 zavitek | Dr. Oetker Kremfixa |
malo | Dr. Oetker Nastrgane temne čokolade |
Namastite dno tortnega modela in ga obložite s papirjem za peko. Pečico predhodno segrejte.
Električna pečica 180 °C
Pečica na vroči zrak 160 °C
V mešalni posodi zmešajte moko, pecilni prašek in kakav. Dodajte preostale sestavine (razen nastrgane čokolade) in z mešalnikom (metlici za mešanje) mešajte najprej na najnižji in nato na najvišji stopnji približno 2 minuti, da nastane gladko testo. V testo umešajte nastrgano čokolado. Testo v modelu pogladite. Model položite na rešetko v pečici.
Položaj pečice sredina pečice
Čas peke: 25 Minute
Rob tortnega modela previdno odstranite. Biskvit prevrnite na kuhinjsko rešetko, obloženo s papirjem za peko, kjer naj se povsem ohladi.
Biskvit položite na pladenj za torto in ga obdajte z obročem za torto ali z očiščenim robom tortnega modela.
V mešalno posodo zlijte jajčni liker. 1 zavitek Želatine Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Smetano in 2 zavitka Želatine Fix čvrsto stepite ter umešajte vanilin sladkor. Nastalo kremo umešajte v zmes z jajčnim likerjem ter vse skupaj enakomerno razdelite po biskvitu.
Želatino Fix z metlico za mešanje dodajte jajčnemu likerju in mešajte približno 1 minuto. Zmes z jajčnim likerjem nato počasi zlivajte na sredino torte. Torto medtem vrtite, da se zmes enakomerno porazdeli. Torto z jajčnim likerjem postavite za najmanj 3 ure v hladilnik, še bolje čez noč.
Smetano, vanilin sladkor in Kremfix čvrsto stepite ter z nastalo kremo napolnite brizgalno vrečko z nastavkom v obliki zvezde. Rob tortnega modela previdno odstranite. Po torti nato nabrizgajte dekorativne kupčke in jo okrasite z nastrgano čokolado.
Veseli bomo, če dovolite, da mi in naši partnerji uporabljamo piškotke in podobne tehnologije z namenom, da bi razumeli, kako uporabljate našo spletno mesto. To nam omogoča, da bolje razumemo vedenje uporabnikov in ustrezno prilagodimo naše spletno mesto. Poleg tega bi skupaj z našimi partnerji radi uporabili te podatke za namene prilagajanja ponudb na njihovih platformah. Če se s tem strinjate, kliknite »Strinjam se«. Za podrobnejše informacije glejte našo politiko zasebnosti. V zvezi s tem si lahko tudi kadar koli premislite.
Te piškotke in podobne tehnologije potrebujemo za namene omogočanja osnovnih funkcij našega spletnega mesta. Sem spada na primer shranjevanje teh nastavitev. To je nujno potrebno, zato tega ne morete izklopiti.
Poleg tega bi radi izvedeli več o tem, kako uporabljate naše spletno mesto, da bi ga lahko bolje optimizirali za vas in druge uporabnike. V ta namen uporabljamo piškotke in podobne tehnologije, ki beležijo vedenje uporabnikov in nam tako pomagajo izboljšati naše ponudbe, ki vam jih nudimo.
Da
ne
Zato da lahko naše marketinške kampanje prilagodimo vašim potrebam, zbiramo podatke o tem, kako pridete na naše spletno mesto in kako ravnate z našimi oglasi. To nam pomaga, da izboljšamo ne samo naše oglase, temveč tudi naše vsebine, ki vam jih nudimo. Naši oglaševalski partnerji te podatke uporabljajo tudi za svoje namene, npr. za to, da prilagodijo vaš uporabniški račun oziroma profil na svoji platformi.
Da
ne