Flag

Tropski kokosov sladoled

pribl. 4 porcije
20
Slasten doma pripravljen sladoled z okusom burbonske vanilje s kokosovim mlekom, čokolado Bounty® in koščki ananasa
Recipe Tips
Za različico brez alkohola lahko uporabite 4 jedilne žlice tekočine iz pločevinke ananasovega kompota.
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Sestavine
3 žlicekokosove moke
135 gananasovega kompota (rezine)
4 žlicekokosovega likerja npr. Batida de Coco®
4čokoladice Bounty®
200 mlmleka (hladnega)
1 zavitekDr. Oetker Ledenega deserta bourbon vanilija
Za okras
2čokoladice Mini-Bounty®
1

Postopek

Kokosovo moko nekoliko popražite v ponvi z oblogo proti prijemanju; stresite jo na krožnik in pustite, da se ohladi. Ananas odcedite na cedilu.
Koščke ananasa pirirajte skupaj s kokosovim likerjem. Drobno narežite 4 čokoladice Bounty®.

2

Priprava

Hladno mleko nalijte v posodo za mešanje. Dodajte prašek za pripravo sladoleda in z ročnim mešalnikom (metlici za stepanje) pri najnižji hitrosti na hitro premešajte. Nato 3 minute stepajte pri najvišji hitrosti. Previdno primešajte pirirani ananas, kokosovo moko in koščke čokoladic Bounty®. Zmes nadevajte v posodo, primerno za zamrzovanje, jo pokrijte s pokrovom in postavite v zamrzovalnik za najmanj 4 ure pri –18 °C.

3

Dekoriranje

Sladoled naj pred serviranjem pribl. 10 minut stoji na sobni temperaturi, nato ga razdelite na porcije. Čokoladici Mini-Bounty® poševno prepolovite, s polovičkami okrasite sladoled in ga postrezite.

  • Za različico brez alkohola lahko uporabite 4 jedilne žlice tekočine iz pločevinke ananasovega kompota.