Flag

Mafini z jagodami in vanilijo

pribl. 12 kosov
40
Okusni mafini s svežimi jagodami v biskvitu, okrašeni z belo čokolado in jagodami
Picture -
Picture -
Sledite nam
Sledite družbi Dr. Oetker v družabnih medijih
Picture - Hero image
Za pekač za mafine (12 kosov)
pribl. 12papirnatih košaric
Umešano testo
500 gjagod
150 gmehke margarine ali masla
150 gsladkorja
2 čajnih žličkiDr. Oetker Arome vanilije
1 ščepecsoli
3jajc (velikost M)
125 gpšenične moke
2 čajnih žličkiDr. Oetker Original Backin Pecilnega praška
Za okrasitev
pribl. 6jagod (50 g)
25 gDr. Oetker Bele prelivne čokolade
0,5 čajnih žličkijedilnega olja
Picture - Dr. Oetker Arome vanilije

Predpriprava

Jagode operite, očistite in narežite na majhne koščke. Po pekaču za mafine razporedite papirnate modelčke. Pečico predhodno segrejte.

: 180 °C

: 160 °C


Umešano testo

V mešalni posodi z mešalnikom (metlici za mešanje) zmešajte maslo ali margarino. Med mešanjem postopoma dodajajte sladkor, aromo vanilije in sol, dokler se masa ne zgosti. Jajca dodajajte postopoma ter ob vsakem dodanem jajcu maso mešajte 1/2 minute na najvišji stopnji. Zmešajte moko in pecilni prašek ter nastalo mešanico umešajte v maso. Vanjo nato dodajte še koščke jagod. Z maso napolnite papirnate modelčke za mafine. Pekač za mafine položite na rešetko v pečici.

: sredina pečice

Čas peke: pribl. 25 Minute


Mafine pustite v pekaču 10 minut, nato jih odstranite, da se na kuhinjski rešetki ohladijo.

1

Za okrasitev

Jagode operite in narežite na četrtine. Prelivno čokolado nadrobite, dodajte jedilno olje in vse skupaj raztopite v vodni kopeli. Mafine prelijte s stopljeno čokolado in jih okrasite z jagodami.